Gündem

Samsun’da oluşan derin çatlaklar deprem habercisi mi?

Samsun‘un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde geçtiğimiz ay heyelan meydana geldi. İnsanlarda korkuya neden olan heyelanda mahallenin arazisinde çok sayıda derin yarıklar oluştuğu görüldü.1.5 metrelik yarıkları gören mahalleliler belediye ekiplerine ve AFAD’a ihbarda bulundu.

2 katlı ev tahliye edildi

Olay yerine gelen ekipler bölgede bulunan 2 katlı evin tahliyesini istedi. Ev sahibi Cengiz Ek konuyla ilgili olarak, “Çatlakla birlikte su kaynağı çıktı, bu suyun kaynağı ise 100 metre ilerde. 2- 3 gün sonra ise evden sesler gelmeye başladı. Evimin merdiveni çöktü, duvarlar yıkıldı. AFAD ekipleri eve gelerek, inceleme yaptı ve incelemenin ardından evin boşaltılması gerektiğini belirttiler. Evin bütün betonları patladı, biz de evi tahliye ettik. Bugün ekipler bir kez daha bölgede inceleme yaptı. Yolların yeniden yapılacağını, drenaj ile suyun tahliye edilmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler” açıklamasını yaptı.

Rapor sonucu bekleniyor

Kadifekale Mahallesi Muhtarı Güven Akan ise mahallede oluşan derin çatlaklar için “Fay hattına benzer çatlaklar oluştu. Bir buçuk metreyi bulan çatlaklar var. Hemen ilgili birimlere haber verdik. Ekipler, bölgede ön inceleme yaptı. Birçok noktadan sular çıkıyordu. AFAD ekipleri, zemin etüdü için çalışma yapacaklarını ve bu çalışmanın ardından heyelanın nedeninin ortaya çıkacağını söyledi. Şimdi bu çalışmayı bekliyoruz. Ayrıca mahallemizde bulunan bir ev için de tahliye kararı verildi. Mahallede oturan vatandaşlar tedirgin, bu kaymalar insanları korkutuyor. Mahalle muhtarlığı olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.

Mahalleli ön inceleme yapan ekiplerin çatlaklar hakkında hazırladığı raporun sonucunu bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir