Gündem

“Tarım Bakanlığına 30 aydır atama yapılmadı!”

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aylardır atama haberi bekleyen adaylar, sosyal medya hesaplarından “Tarım Bakanlığı 30 aydır atama bekliyor” ve “Tarıma atama sözü tutulsun” diyerek iki farklı gündem maddesi oluşturdu.

DAHA ÖNCE NELER YAŞANDI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 29 Mart 2019 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü’ne 5 bin personel alımı yapılacağını açıklamış, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve teknikerler de kendilerine yönelik alım yapılıp yapılmayacağını sormuştu. Ancak aradan geçen aylara rağmen konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

TBMM’de de sık sık gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanlığı atamalarıyla ilgili önümüzdeki günlerde bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı da bilinmiyor. 

TARIM BAKANLIĞINA 30 AYDIR ATAMA YOK

2018 yılının Mayıs ayında eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba , “10 bin 551 personel alımı yapacağız” demişti. Eski Bakan Fakıbaba, “Biz görevimizi yapıyoruz. Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat’ta 10 bin 551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlara yazılarımızı yazdık. Bir şey söylüyorsam doğrudur.” ifadelerine yer vermişti. 

MECLİS’TE CHP’li VEKİLLER TARAFINDAN KONU BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SORULDU

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen konuyla ilgili meclis kürsünden Bakan Pakdemirli’ye seslenerek “Sayın Bakan, bu sözlerim özellikle size: Biz sormaktan bıkmadık, siz de bu konuyu kurumlar arasında dolaştırıp kulak ardı etmekten bıkmadınız. Şubat 2017’de sözü verilen 10.551 kişilik atama yılan hikâyesine döndü. Konuyu defalarca dile getirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Atamalarla ilgili gözleriniz kör, kulaklarınız sağır oldu. Tarım Bakanlığını artık bu konuda bir an önce harekete geçmeye ve bu mağduriyete bir son vermeye davet ediyorum. ” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise;  “Zaten iktidarınız dönemi boyunca hiçbir meslek grubuna, liyakate de önem vermediğinizi biliyoruz çünkü bugüne kadar tarımsal alanda eğitim almış meslek gruplarını oluşturan ziraat mühendislerinden gıda mühendislerine, veteriner hekimlerden su ürünleri mühendislerine, diğer tekniker ve teknisyenlere kadar önceki Tarım Bakanından söz verilmiş olan 10.551 kadro sözünü tutmadınız.

Sizin bu sözünüzü gençlerimiz tutmanızı beklemektedir. Binlerce, on binlerce mühendis arkadaşlarımız kendisine söz verilen, otuz aydır atama yapılmayan bu atamaları beklemektedir. Burada sanırım SMS ve mesaj yoluyla taleplerini iletmedikleri milletvekillerimiz kalmamıştır. Bu genç meslektaşlarımız atamaları için kesin bir tarihin verilmesini istiyorlar. Buradan Sayın Bakan veya AKP’li bir yetkilinin ne zaman bu atamaları yapacaklarını dikkatle ve merakla bekliyorlar ve bitsin artık bu dram diyoruz.” ifadeleriyle Bakan Pakdemirli’ye ve AK Parti Hükümetine  yüklendi. 

Hükümetten konu ile ilgili açıklama  bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir