Gündem

Tarımda Atama Bekleyen Binlerden Bakan Pakdemirli’ye Atama Talebi

Şubat 2017’de sözü verilen 10.551 kişilik atama yerine getirilmedi. 30 aydır tarımsal alanda eğitim almış meslek gruplarını oluşturan ziraat mühendislerinden gıda mühendislerine, veteriner hekimlerden su ürünleri mühendislerine, diğer tekniker ve teknisyenlere kadar önceki Tarım Bakanından söz verilmiş olan 10.551 kadro atama bekliyor.

DAHA ÖNCE NELER YAŞANDI?

2017 yılının Şubat ayında eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba , “10 bin 551 personel alımı yapacağız” demişti. Eski Bakan Fakıbaba, “Biz görevimizi yapıyoruz. Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat’ta 10 bin 551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlara yazılarımızı yazdık. Bir şey söylüyorsam doğrudur.” ifadelerine yer vermişti. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 29 Mart 2019 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü’ne 5 bin personel alımı yapılacağını açıklamış, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve teknikerler de kendilerine yönelik alım yapılıp yapılmayacağını sormuştu. Ancak aradan geçen aylara rağmen konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

TBMM’de de sık sık gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanlığı atamalarıyla ilgili önümüzdeki günlerde bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı da bilinmiyor. Hal böyle olunca binlerce atama mağduru Twitter’da daha önce olduğu gibi bugün de toplandı.Attıkları binlerce ileti ile Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti.İşte o iletilerden bazıları…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir