Gündem

TTK Bünyesine 3 Bin 500 Ek İşçi Alımı Yapılması İçin Öneri Geldi

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 1500 işçi alımı yapılmıştı. İŞKUR aracılığıyla yapılan alımlara binlerce aday başvuru yapamış ve sonuçlar kura ile belirlenmişti. 

TTK bünyesine yapılan bu alımların ardından kuruma yeni alım olması için talep iletildi. 

TTK’YE 3 BİN 500 PERSONEL ALIMI ÖNERİSİ

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında afet konusuna değinen Deniz Yavuzyılmaz afet durumlarında arama kurtarma faaliyeti yapabilecek personel sayısının artırılmasını istedi.

Bu konuda yapmış olduğu açıklamasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesindeki “tahlisiyeci (kurtarıcı)” kadrosunda personel sayısının az olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bu kadro için ek 3500 yer altı işçisi alımı yapılması gerektiğini ifade etti. 

“TTK’nin kurtarma ekip ve ekipman sayılarının artırılması için mevcut yer altı işçilerinden, tahlisiyeci olma koşullarını sağlayanların tümüne arama kurtarma eğitimleri verilmesi, böylelikle mevcut tahlisiye ekip sayısının en az 3 katına çıkarılması gerekmektedir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir