Gündem

Türkiye ‘Koca Yusuf’ operasyonuyla vatandaşlarını Çin’den tahliye ediyor!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan coronavirüs yüzünden Sağlık Bakanlığı, Çin’de mahsur kalan 35 Türk ve 10 Azarbaycan vatandaşının tahliyesi için çalışmalara başladı. Başka birçok ülkenin de vatandaşların tahliyesi için uğraştığı Çin’den alınacak Türk vatandaşları karantina bölgesinden titiz çalışmalarla tahliye edilecek. Vatandaşlar için Ambulans uçağa çevrilen ‘Koca Yusuf’ adlı askeri kargo uçağıyla Türkiye’ye gelecek yolcular ve mürettebat özel kıyafetler giyecek. Yolcular uçaktan indikten sonra 14 gün karantinaya alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Vatandaşlarımızda şu anda bir hastalık belirtisi olmadığını öğrendik. Ancak yine de ilk sağlık müdahalesi Vuhan’daki havaalanında ekiplerimizce yapılacak. Uçakta bir halk sağlığı uzmanımız da olacak. Pilottan sağlık ekibine ve vatandaşlarımıza kadar herkes özel bir kıyafet giyecek. Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, onları getiren pilot ve sağlık ekibi 14 gün boyunca karantina altında tutulacak. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Türkiye bulaşıcı risk olan tüm hastalıklarla ilgili her türlü önlemi almış bulunuyor.”

Aynı anda yemek yiyemeyecekler

Koca Yusuf operasyonuyla tahliye edilecek olan vatandaşlar sıkı tedbirler çerçevesinde Türkiye’ye gelecek. Uçağa binecek olan kişilerin sağlıklı olduğuna dair beyan alınacak. Yolcular ayrı bir alanda enfeksiyon hastalıkları uzmanınca muayene edilerek uçağa alınacak. Uçakta bulunan herkes maske takacak. Her kişi için ayrı ayrı gıda paketleri verilecek ve aynı anda birden fazla kişinin yemek yemesine ve sıvı almasına izin verilmeyecek.

Özel odalara yerleşecekler

Çin’den getirilen vatandaşlar, 14 gün boyunca karantina altında alınacaklar. Wuhan’dan özel uçakla getirilen yolcular, diğer hastalarla temasın olmadığı, şifreyle girilen özel bir bölümdeki odalara yerleştirilecek. Odaların kapıları ve camlar sürekli kapalı tutulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir