Gündem

Yerli Otomobilin Fiyatı Ne Kadar Olacak? Yeni Açıklama Yapıldı

TOGG tarafından Bilişim Vadisi’nde Türkiye’nin Otomobili’ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi ve CEO Gürcan Karakaş, çeşitli sorulara yanıt verdi.

Karakş burada yaptığı açıklamalarında Fabrika inşaatı için çalışmalara başlandığını Mayıs ayında temel atılacağını ve kaba inşaatın 12 ay süreceğini ifade etti. Ayrıca Karakaş 2022 yılı itibariyle ön üretim araçları bantlardan indireceklerini belirtti.

SONBAHARDA MARKA İSMİ AÇIKLANACAK

Marka ismini sonbaharda açıklayacaklarını belirten Gürcan Karakaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Fabrika inşaatı için çalışmalara başladık. Baharda temel atılacak. Kaba inşaatın 12 ay süreceğini öngörüyoruz. 2022 yılı itibarıyla ön üretim araçlarımızı bantlardan indireceğiz. 22 milyar TL’lik yatırımla, yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak fabrikamızda, 2032 yılına kadar 1 milyon aracı bantlardan indirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Kurulacak fabrikanın akıllı fabrika konseptinde olacağına dikkati çeken Karakaş, “Fabrikanın plan projesi hazır. İki binadan oluşacak ikonik bir tasarıma sahip olmasını hedefliyoruz. Öte yandan dünyada imalat hattı konusunda en iyi firmalar ile görüşüyoruz.

Olabilecek en doğru markayı belirlemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dünyanın önde gelen tüm büyük pazarlarını da içine alacak şekilde en doğru ismin sadece Türkiye’de değil global ölçekte de kabul edilebilir bir isim olmasını hedefliyoruz. Araştırmalarımızı Norveç, Almanya, Rusya, Fransa ve Türkiye’de gerçekleştirdik. Markamızın ismini sonbaharda duyuracağız.”

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI NE OLACAK?

Ayrıca Gürcan Karakaş yaptığı açıklamalarında otomobilin fiyatı hakkındaki sorulara da yanıt verdi. Bu bağlamda Karakaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Şu aşamada bunun fiyatını söylemek hem pazarlama hem de rekabetçilik anlamında doğru değil. Çünkü benim rakibim ben pazara girmeden 2-3 ay önce yüzde 15 indirimle girer hayata girmemizi zorlaştırır. Türkiye’de henüz oturmuş bir elektrikli otomobil piyasası yok. Olmadığı için de kıyaslayabileceğimiz, baz alabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle biz kendi stratejimizi, oyun planımızı Türkiye’deki mevcut üreticilerden pazar payı alabilecek şekilde kuruyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir