Ziraat Bankası eliyle yandaş simitçiler kurtarılıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ziraat Bankasının Simit Sarayı’nın borcu karşılığında 500 milyon Dolar verecek iddiaları üzerinden, çiftçilere 10 bin TL vermek için 2 memur kefil isteyen Ziraat Bankasının kredi politikasını eleştirdi. Hükümetin gündeminde işçi, çiftçi, sanayici yok diyen Öztrak hükümeti, Kanal İstanbul ve Tank Palet Fabrikası üzerinden de çok sert eleştirilerde bulundu.

Öztrak yaptığı açıklamalarda şöyle dedi;

HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE İŞÇİ, ÇİFTÇİ, SANAYİCİ YOK

Hükümetin gündeminde işçi yok, çiftçi yok, sanayici yok, esnaf yok. Peki gündemde ne var? Rant var, hafriyat var. 2011’den bu yana Kanal İstanbul deyip duruyorlar. Bir de baktık; “Kanal İstanbul” dedikleri, iktidarın rant ve hafriyat projesi çıktı. İstanbulluları depremin kucağına atacak, Marmara’yı, Avrupa’nın çöplüğüne çevirecek, ekolojik ve diplomatik dengeleri bozacak, dünyada bugün atıl durumda olan dev iş makinalarının sahiplerine para kazandıracak, milletin çoluğunun çocuğunun parasını Londra bankerlerine yedirecek bu projeden derhal vazgeçilmelidir.

KANAL İSTANBUL’UN KREDİSİNİ ÖDEMEYİZ

Bir sözümüz de çevrenin ve İstanbul’un düşmanı olan bu projeye kredi verecek olanlara. Şimdiden uyaralım; İstanbulluların düşmanı olan bu projeye verilen kredileri iktidara geldiğimizde geri ödemeyiz. Bu kredileri açan finans kurumlarını da kara listeye alırız. Bu arada Katar Emiri’nin ailesinin bile, kanalın geçeceği bölgede ciddi arsalar kapattığına dair iddialar var. Arsa demiyorum arazi. Buraların rant cenneti olduğunu saray sosyetesinden mi öğrenmişler? Sarayın Katar’la “duygusal” ilişkisinin ardında ne var? Kaç zamandır bu konuda soruları soruyoruz. “Tank-Palet Fabrikası’nı kiraladık” diyorlar güzel. Peki, bununla ilgili ilan hangi gazetede yayınlandı? Tık yok, cevap yok. Kaç firma teklif verdi? Yine cevap yok. Katar ordusunun ortağı olduğu BMC, fabrikayı 25 yıllığına kaç TL’ye kiraladı? Buna da cevap yok.

ŞEHİTLERİN PARALARI ENFLASYONA EZDİRİLDİ

Tüm bu işler için tek bir açıklama yapılıyor: 50 milyon dolar yatırım yapacaklar. Türkiye Cumhuriyeti için 50 milyon dolar nedir? Bu para için stratejik bir fabrikanızı bir başka ülkenin ordusuna peşkeş çekilir mi? Bu arada 50 milyon dolar demişken… 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 3,5 yıla yakın bir zaman geçti. Darbe girişiminin ardından 15 Temmuz şehit aileleri ve gazilerine yardım amacıyla bir yardım kampanyası başlatılmıştı. Bu yardımda toplanan paraların, 20 Ocak 2017 tarihi itibariyle, 309 milyon TL olduğunu dönemin bakanları ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise TBMM’de bütçe görüşmeleri esnasında, yardım paralarının nemasıyla beraber, 2 Ocak 2019 tarihinde, tek hazine kurumlar hesabına 338 milyon 971 bin 732 lira olarak yatırıldığını açıkladı. Şimdi tabi burada cevap verilmesi gereken bazı sorular var. İlki, 2 Ocak 2019’dan bu yana yani bu paranın tek hesaba yatırılmasından buyana tam 1 yıl geçti. Neden Cumhurbaşkanı Yardımcısı paranın tek hesaba yatırıldığını nemasıyla birlikte ne kadar olduğunu açıklıyor da tek hesaba yatırıldıktan sonra ne olduğuyla ilgili bilgi vermiyor? Burada iki tane soru daha geliyor akla. Ne kadar nema verdiniz buna tek hesaptayken? Yoksa bu yardım paraları tek hesaba devredildikten sonra buhar mı oldu? Bu yardım paralarıyla yandaş müteahhitlerin borcu mu ödendi, bu para peşkeş mi çekildi? Ve son olarak, 20 Ocak 2017 ile yardımların hazineye devredildiği 2 Ocak 2019 tarihleri arasında geçen iki yılda bu fonlara ödenen nema yüzde 9,7. Neden bu kadar düşük? Yüzde 9,7 enflasyonun altında. Şehit paralarını enflasyona karşı böyle mi koruyorsunuz? Bu sorulara yanıt bekliyoruz.

Exit mobile version