Gündem

Hafta Sonları Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Kritik Kararlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısın ardından kameralar karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca basın toplantısında hafta sonları sokağa çıkma yasakları hakkında değerlendirmelerde bulunarak Kabine Toplantısını işaret etti.

Bilindiği gibi Türkiye 1 Haziran’dan itibaren yeni normal sürecine girdi. Ancak bir muamma oluştu ve vatandaşlar hafta sonları sokağa çıkma yasaklarının olup olmayacağını merak etmeye başladı. Dün Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi ve toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameralar karşısına geçerek corona virüsü salgını hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İL BAZINDA YASAK OLABİLİR

Bakan Koca burada yaptığı açıklamalarında sokağa çıkma yasaklarına da değindi. Bakan Koca açıklamalarında hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının artık il bazında olacağını ifade etti. Yeni vakalara bakılarak kararlar verileceğini ifade etti ve Kabine Toplantısını işaret etti.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki dönemde sokağa çıkma ile ilgili hafta sonu ile ilgili şu an genel bir düşünce yok ama illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa o durumda gerektiğinde illerde bu anlamda her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu’nun genelde böyle bir önerisi oldu. Şu an bütün Türkiye’de veya en son uygulandığı şekli ile ‘illerde uygulanmaz’ şeklinde bir önerisi olmadı, gerektiğinde iller bazında vaka durumuna göre gündeme her zaman gelebilir”

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu açıklamasının ardından gözler Kabine Toplantısına çevrildi. Bugün gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısında hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin bir karar verilmesi bekleniyor.

Bu konuda bir açıklama veya karar olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

İlgili Makaleler