Gündem

Halaylar 1,5 Metrelik Çubuk Eşliğinde! Düğünler İçin Covid-19 Tedbirleri Açıklandı

Covid-19 ile mücadele çerçevesinde salonlarda gerçekleşecek düğünlerin yasağının kalkmasını isteyen Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası konuya dair çalışmalarını tamamladı. Düğün salonlarına iletilen tedbirlere göre, halaylar sosyal mesafe kurallarına uygun olarak 1,5 metrelik çubuklar eşliğinde çekilecek.

Covid-19 salgını sebebiyle iptal edilip ertelenen salonlardaki düğün, nikah ve nişan etkinliklerinin tekrar ne zaman başlayacağı da vatandaşlar tarafından araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Mart ayından günümüze kadar düğünlerini gerçekleştiremeyenler, salonlardaki rezervasyonlarını ileri tarihlere öteledi.

Bu sırada da salon işletmecileri, yasağın kalkmasıyla tekrar faaliyet göstermeyi umarak beklemeyi sürdürdü. Normalleşme sürecine girilen bu günlerde, salon işletmecileri yasağın kalkmasıyla tekrar faaliyete geçmek için oluşturdukları tedbirleri hazırladı.

EN FAZLA 200-250 KONUK

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, yasak kalktıntan sonra yapılacak düğünlere yönelik tedbirlerin ve hijyen kurallarının bulunduğu planlamalarını bütün salonlarla paylaştı.

Düğünlerde en fazla 10 kişi bir masada bulunabilirken, bu sayı 4’e düşürülecek. 600 kişinin sığdığı salonlarda, en fazla 200-250 konuk ağırlanacak.

MASKESİZ KONUK KABUL EDİLMEYECEK

Salon işletmecilerinin öngörülerinde, her konuğun salona giriş yapmadan önce ateşi ölçülecek, maskesiz de içeri kabul edilmeyecek. Maske dağıtımının yanı sıra dezenfeksiyon işlemi de gerçekleştirilecek. Salona girerken kolonya gibi dezenfektan ürünleri sunulacak ve masalarda da bunlardan bulunacak.

Hijyen sertifikası bulunmayan garsonlar, meşrubat, kuru pasta gibi ikramların dağıtımını gerçekleştiremeyecek. Havalandırma sistemi ile de içerideki havanın temizliği sürdürülecek.

1,5 METRELİK ÇUBUK EŞLİĞİNDE HALAY

Düğünlerin vazgeçilmezi olan danslar ve halayda da sosyal mesafe kuralının dışına çıkılmayacak. Yakın temas ile çekilen halay ve horona bu süre zarfında bir değişiklik yapılacak. İşletmeciler, halay ve horon çekmek isteyen davetlilere 1,5 metrelik çubuklar verecek ve konuklar çubuklar eşliğinde halay çekecek.

TAKILAR SANDIĞA BIRAKILACAK

Takıların toplanması da sandık ile olacak. Gelin ve damadın yanına yerleştirilen sandığa konuklar takılarını bırakacak ve herhangi bir temas gerçekleştirmeden takı töreni bitirilecek.

YASAK KALMAZSA İFLAS EDERİZ

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay, düğün salonlarına getirilen yasağın kalkmasını isteyerek, “Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmama adına tedbirlerimizi aldık. Biz her zaman salonlarımızı açmaya hazırız. Tedbirlerimizi salon girişinden itibaren uygulayacağız. Maske sosyal mesafe kuralı var. Çalışanların ve salonların hijyenine dikkat edeceğiz. Düğünde halayın dahi 1.5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceğiz. Koronavirüs tedbir kurallarını tüm salonlara gönderdik” diye konuştu.

Barış Ay, eğer yasak kalkmazsa pek çok işletmenin iflas ederek kepenk kapatacağını duyurdu.

İNSANLAR KIR DÜĞÜNÜNE YÖNELDİ

Anadolu Park Kır Düğünü İşletmecisi Ceren Yeğinaltay, salgın sebebiyle insanların kır düğünlerine yöneldiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Masalar arası mesafe artacak, masalar 12 kişiden 8 kişiliğe indirilecek. Çalışanlarımızın hijyen eğitimi var ama hijyen kurallarımızı koronavirüse yönelik artıracağız. Maske ve eldiven kullanımına dikkat edeceğiz. Ortak kullanım alanlarının temizliği, dezenfeksiyonu artıracağız. Düğün sezonunun haziran sonu başlamasını öngörüyoruz. Mart, nisan ve mayıs aylarında yapılan rezervasyonlar, haziran ve sonrasına ertelendi. Eylül, ekim ayına yoğun talep var.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler