Gündem

Halk Endişeli! Akbank Sistem Arızasının Ardından Ziraat Bankası da Çöktü!

Ziraat Bankasında hesabı olan vatandaşlar bugün öğle saatlerinde Ziraat Bankası mobil uygulamasına erişemedi. Akbank haberi sonrası endişelenen Ziraat Bankası müşterileri bankanın uygulamasına ne olduğunu araştırıyor. Bankanın uygulamasına girmeye çalışan müşteriler bugün ” geçici bir süre için işleminizi gerçekleştiremiyoruz” bildirimi aldı.

Uygulamaya Siber Saldırı mı Gerçekleşti?

Ziraat Bankasına Akbank uygulamasının başına gelen benzer bir olayın başına gelmesi üzerine müşteriler siber saldırı iddialarını düşünmeye başladı. İnternet üzerinden giriş yapmaya çalışan müşteriler bugün işlemlerini gerçekleştiremedi. Akbank Mobil’in başına gelen sistem arızasının 2 gün sürmesi Ziraat Bank kullanıcılarını endişelendirdi.

Öğle saatlerinde başlayan ve sisteme girişi engelleyen bu arıza müşterileri korkuttu. Sisteme girmek isteyen vatandaşlar “Özür dileriz işleminizi gerçekleştiremiyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyin” uyarısı ile karşılaştı. Ziraat Bankası konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. Arızanın giderilmesini bekleyen müşteriler için henüz hata düzeltilmedi.

Uygulamada yaşanan aksaklığın teknik bir sorundan mı kaynaklandığı veya başka nedenden dolayı mı hata verdiği henüz bilinmiyor.

 

İlgili Makaleler