Gündem

Halkbank ve Ziraat Bankası Kolları Sıvadı; Eğitimde Fırsat Eşitliğinin Önü Açıldı! İster Öğrenciler İster Veliler Yararlanabilecek! 100.000 TL Eğitim Desteği İçin…

Vatandaşların nakit sıkışıklıklarını kredilerin doğru bir faiz oranı ve vade süresi ile anında giderebilmesi adına bankalar, bir süredir ihtiyaca özel olarak kredi türleri geliştirmeye devam ediyor. Tatilden konut alımına kadar pek çok türü bulunan kredilerinin şimdilerde en popülerlerinden biri de artan eğitim masraflarına karşı vatandaşları destekleyen eğitim kredileri oluyor.

Özel okul taksitlerinden ek kurslara kadar artan eğitim maliyetlerini giderebilmek adına üretilmiş olan eğitim kredileri, aynı zamanda yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrencilere de sunuluyor. Bankaların istediği şartlara sahip olan tüm vatandaşlara sunulan eğitim kredilerinin en avantajları ise 2002 yılında kamu bankaları olan Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan geliyor.

Halkbank, Eğitimde Fırsat Eşitliğini Destekliyor

Eğitime destek için sağladığı kredi paketlerinde oldukça avantajlı hizmet veren bankalardan biri olan Halkbank, eğitim kredisinin faiz oranlarını sadece yüzde 1,63’ten başlatıyor. Eğitim kredilerinde kredi tahsis ücreti alan Halkbank, bu ücreti ödemek istemeyen müşterilerine ise yüzde 1,68 oranından başlayan faiz oranları ile eğitim kredileri sunuyor. Vatandaşların 100.000 TL’ye kadar olan tüm eğitim giderlerini karşılamaya talip olan Halkbank, kredi tutarına göre değişmekle birlikte azami 36 aya varan taksitlendirmeler ve esnek ödeme koşulları da sunuyor. Bu şartlar altında ve en uzun vadede Halkbank’tan 50.000 TL tutarında eğitim kredisi çekmek isteyen vatandaşların aylık taksitleri ise 1.947,81 TL oluyor.

Ziraat Bankası’nın Eğitime Desteği Sürüyor

Avantajlı kredi paketleri arasına eğitim kredisini de eklemiş olan Ziraat Bankası, bu kapsamda verdiği kredi paketinin faiz oranlarını yüzde 1,94 oranından başlatıyor. Eğitim kredileri için herhangi bir üst limit belirlemiş olan Ziraat Bankası, 50 bin TL ve üzeri kredilerde azami 24 ay vade; 50 bin TL ve altındaki kredi tutarları için ise azami 36 ay vade sunuyor. Bu şartlar altında ve en uzun vadede Ziraat Bankası’ndan kullanılacak 50.000 TL tutarındaki eğitim kredisinin aylık taksit tutarları ise sadece 2.066,45 TL oluyor. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası’nın eğitim kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşların mutlaka banka şubelerine başvuru yapması gerekiyor. Ayrıca, Ziraat Bankası, eğitim kredileri için şahsi ya da maddi teminat şartının da yerine getirilmesini istiyor.

İlgili Makaleler