EkonomiGündem

Hazine ve Maliye Bakanlığından Faizsiz Fon Müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak faizsiz fon uygulamasının başlatıldığı ifade edildi. Bu uygulama kapsamında yatırım bankaları müşterisine faizsiz esasa göre fon kullandıracak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve faizsiz fon kararı alındığı duyuruldu. Konu ile ilgili olarak karar kapsamında Kurumsal faizsizborç uygulamalarıyla yatırım bankaları teşvik edilecek. Bakanlık ürün ve hizmet çeşidini arttırarak teknik altyapıyı güçlendirmeyi hedefliyor ve bu hedefler kapsamında faiz olmaksızın fon uygulaması devreye alındı.

FAİZSİZ FON UYGULAMASI

Faiz olmadan finans alanında ürün, hizmet çeşitliliği ile insan kaynağı geliştirilecek bir dizi yeni uygulama yaşama geçecek. Bu uygulama kapsamında ürün, hizmet çeşitliliği artırılacak ve yeni dönemde faiz olmadan finans sisteminin işleyişi ve ürünler konusunda kamuoyu bilgilendirilecek.

Faizsiz Fon Uygulaması
Fon Uygulaması

1 MİLYON 300 BİN LİRA YATIRIM

Faizsiz finans alanında kurumların teknik kapasitenin daha etkin kullanılması için koordinasyon mekanizması güçlendirilecek. Bu kapsamda bir milyon 300 bin liralık bir yatırım yapılacak.

Bunlarla beraber finansal teknoloji ekosistemi güçlendirilecek, faizsiz finansın sektör içindeki ağırlığı artırılacak. Kira sertifikası ihraçlarında özel amaçlı kuruluşların kullanımında uygulama kolaylığı sağlanması için hukuki düzenlemeler revize edilecek.

Faiz finans prensiplerine uygun pay tabanlı kitlesel fonlama platformu kurulacak. Kurumsal faizsiz borç uygulaması teşvik edilecek.

Ayrıca bu uygulama kapsamında kalkınma ve yatırım bankaları faizsiz esasa göre fon kullandırabilecek. Kredi müşterilerinden, ortaklardan fonlar sağlanacak. Bu fonlar kapsamında bankalardan, para ve piyasaları ile organize piyasalardan kullanacakları fonlar mevduat sayılmayacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir