İşkur İş İlanları

Haziran Geldi, Maaşlar Arttı; Artık, İŞKUR İlanları 8 Bin 500 TL Maaştan Başlıyor! Herkese Göre Bir İş Muhakkak Çıkıyor…

Türkiye’de hizmet veren pek çok özel şirketin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının da düzenli olarak ilan verdiği resmi iş bulma portalı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş arayan ile işvereni buluşturmaya devam ediyor. Maaşlardan sosyal haklara kadar dilenilen tutarda iş ilanı bulmanın mümkün olduğu İŞKUR’da bu ay itibariyle ilan yayınlayan kurumların verdiği maaşlar 8 bin 500 TL’ye kadar ulaşmış bulunuyor.

Enflasyonun hızla artmasıyla birlikte yeni personel arayan özel şirketler maaş seviyelerini artırırken; kamu kurum ve kuruluşlarında imzalanan toplu iş sözleşmeleri de maaşları belirlenen tutarların üzerine çekmeye başlamış bulunuyor. Bu artış ise, özellikle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) içerisinden haziran ayında yayınlanan ilanlarda maaş baremlerin daha da yukarıya çekilmesi gözler önüne seriliyor.

İŞKUR İlanlarında Maaşlar 8 Bin 500 TL’yi Buldu

Vatandaşın artan ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmesi için maaşlarda artışın devam ettiği şu günlerde özel şirketler, enflasyon öncesinde artış vermeye çalışırken, kamu kurum ve kuruluşları da enflasyon tarihini bekliyor. Her iki alanda da hizmet veren işletmelerin haziran ayı itibariyle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayınladığı ilanlarda maaşları artırdığı görülüyor. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının ilanları incelendiğinde bu ay itibariyle pek çok iş için en az 8 bin 500 TL maaş ödendiği görülmüş bulunuyor. Bu kapsamdaki iş ilanlarının birçoğunun ise Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) en az 60 ve üzerinde puan istediğini de belirtmekte fayda bulunuyor. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşları arasında KPSS puanı şartsız alım yapan kurumlar da İŞKUR üzerinden ilan verebiliyor.

İŞKUR Üzerinden Başvuru Şart

Yayınlanan ilanlara başvuru yapabilmek için artık Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) il ve ilçe müdürlüklerine gitmeye gerek bulunmuyor. Vatandaşların hizmetine e-Şubesini sokmuş olan İŞKUR, internet üzerinden de başvuruları kabul ediyor. Özellikle bulunan arama filtresi sayesinde vatandaşların istediği ilanı istediği şartlarda bulmasını internet aracılığıyla daha kolay hale getiren İŞKUR, bu ilanlara başvuru için ise, sadece İŞKUR’a kayıtlı olmayı şart koşuyor. İlan başvuruları öncesinde yapılacak olan bu kayıt işlemi de İŞKUR’un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

İlgili Makaleler