Gündem

Haziran’ın İlk Günü Zam ile Başladı! Doğalgaza ve Elektriğe Zam Geldi!

Haziran ayının ilk günü zam haberi ile birlikte geldi. Doğalgaz fiyatlarına konutta, elektrik üretiminde ve sanayide zam geldi. Doğalgazın birim fiyatına; konutta yüzde 30, elektrik üretiminde ise yüzde 16 oranında zam yapıldı. Elektrikte ise konutta yüzde 15, sanayide ise yüzde 25 zam yapıldı.

Doğalgaz birim fiyatlarına yapılan zammın ardından, Boru Hatları ile Petrol Taşımacılığı AŞ (BOTAŞ) resmi internet sitesi üzerinden haziran ayı için tarifelerini yayımladı.

Doğalgaza Zam Geldi

Konut tüketicilerine gaz dağıtım şirketleri tarafından sağlanacak yeni doğalgaz satış fiyatı belli oldu. Bin metre küp doğalgazın konut tüketicilerine satış fiyatı 3 bin 263 liraya yükseldi. Sanayi aboneleri için uygulanan tarifeye göre satış fiyatı 10 bin 416 TL oldu.

Elektrik üretmek amacı ile kullanılan doğalgazın bin metreküp için satış fiyatı ise 12 bin 500 TL’ye yükseldi.

Haziran ayının ilk gününde yapılan bu doğalgaz zamları; konut tüketicileri için yüzde 30, sanayi tüketicileri için yüzde 10 ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 16 olarak gerçekleşti.

Doğalgaz fiyatlarına en son geçtiğimiz nisan ayında zam yapılmıştı. Geçen zamlar konut tüketicileri için yüzde 35, elektrik üretmek için kullanılan doğalgaza yüzde 44,30 ve elektrik üretimi haricinde kullanılacak doğalgazın satış fiyatında ise yüzde 50 oranında zam yapılmıştı.

 Haziran Ayı Elektrik Zammı ile Başladı

Tüm abone gruplarında geçerli olacak elektrik zammı 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girecek. Yapılan elektrik zamları; ticarethane ve sanayilerde yüzde 25, tarımsal faaliyetler ve konutta ise yüzde 15 oranında gerçekleşecek.

EPDK tarafından belirlenen yeni zamlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni tarifeler elektrik dağıtım şirketlerine gönderildi. Buna göre meskenler için uygulanan tarifede yüzde 15 artış yaşandı ve kWh başında elektrik fiyatı 129,0639 kuruş oldu.

İlgili Makaleler