EkonomiGündem

Hem Altın Alacakları Hem De Altın Satacakları İlgilendiriyor; İslam Memiş Açıkladı, O Banda Dikkat! İşte, Altında Son Durum…

Bir süredir tüm dünyayı sarmış olan enflasyon, Türkiye’de sarsıcı bir biçimde etkisini göstermeye başlıyor. Daha sene başından yüzde 50’ye kadar dayanmış olan enflasyon rakamları, vatandaşların yatırım yönünü de etkiliyor. Geçmişte para piyasalarına yatırım yapan vatandaşlar, şimdilerde güvenli bir liman olarak gördükleri altına yöneliyor.

Altın konusundaki tahminleriyle popüler hale gelmiş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında yaşanan gelgitlere dair açıklamalar yaptı. Özellikle altın yatırımcılarının alım ve satım tarihlerini etkileyecek olan bu açıklamalarıyla gündeme gelen İslam Memiş, altındaki o banda da dikkat çekti.

İslam Memiş, Altın Fiyatları İle İlgili Konuştu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bir kez daha yaptığı öngörüler ile gündeme geldi. Geçtiğimiz gün A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin yayınında konuşan İslam Memiş, altın fiyatlarının seyredeceği dalgalanmayı ve düşeceği destek seviyesini açıkladı. Açıklamaları esnasında altındaki teknik görünüm gibi konulara değinen İslam Memiş, yeni altın fiyatı tahmininde de bulundu. Bunun yanı sıra FED’in faiz artırımı kararının piyasalara olan yansımasını değerlendiren İslam Memiş, aynı zamanda FED başkanından gelen son açıklamaların altının üzerindeki etkisini de açıkladı. Altın yatırımcılarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, yatırımcıların altının destek bandına gerilediği tarihe dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

İslam Memiş’ten Yeni Altın Tahmini Geldi

Yaptığı altın tahminlerinde öngörülerinin çoğu zaman tutmasıyla yatırımcıların dikkatini çeken isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının akıbetine dair önemli açıklamalarda bulundu. ons altın fiyatında aralığın 1900-1950 dolar bandında seyrettiğine dikkat çeken İslam Memiş, kısa vadede ons altının 1900 seviyesinin altına düşeceğini ve 1880 dolar destek seviyesini takip edeceğini düşündüğünü açıkladı. Yaptığı açıklamalarda tahvil faizlerinde gerçekleşen artışa ve bu artışın agresifliğine de dikkat çeken İslam Memiş; “ONS altının yükselmesi demek faizlerin düşmesi demek ama tam tersi merkez bankaları faiz artırma sürecinde. Enflasyon yükselmeye devam ediyor. Eğer ONS altın fiyatı yüksekte kalmayı devam ettirirse başta FED ve merkez bankaları için risk oluşturur. 2000 bin dolar üstünü istemiyorlar, baskılıyorlar” diye açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler