Ekonomi

Hem Genç Hem De Kadınlar Yararlanabiliyor! 41 Yaşında Kadar İsteyen Herkese 500 Bin TL Destek Veriliyor! Ödemeler Ziraat Bankası’ndan…

Bir kamu bankası olması nedeniyle devlet kamu kurum ve kuruluşları ile sık sık protokollere imza atan Ziraat Bankası, tarımsal üretime verdiği destekler ile öne çıkıyor. 2022 yılında da bu destekleri sürdüren Ziraat Bankası, faiz indirimli kredi vermeye başlıyor.

Faiz indirimli kredilerin üst limitini genç ve kadınlara yönelik 500 bin TL’ye çıkarmış olan Ziraat Bankası, 2022 yılında verdiği destek kredisinden kooperatifleri de yararlandırıyor. Ancak, Ziraat Bankası’nın iki yıl ödemesiz faiz indirimli kredisinden yararlanabilmek için belirli alanlarda üretim yapıyor olmak gerekiyor.

Ziraat Bankası’nın Genç ve Kadınlara Verdiği Faiz Destekli Kredisi 2 Yıl Ödenmiyor

Tarım sektöründeki kalkınmayı desteklemek amacıyla Ziraat Bankası’ndan verilen genç ve kadınlara yönelik girişimcilik kredisinden ayını zamanda üretim yapan kooperatifler de yararlanabiliyor. Bu kapsamda 500.000 TL üst limitli kredi sağlayan Ziraat Bankası, bu kredilerden ilk 2 yıl herhangi bir geri ödeme de talep etmiyor. Faizin yüzde 100’ünü devletin desteklediği genç ve kadın tarım kredisinin azami vade süresi ise 10 yıl olarak belirlenmiş bulunuyor. Yatırım kredileri için yüzde 10 öz kaynak isteyen Ziraat Bankası, genç girişimciler için yaş sınırını ise 18 ila 41 aralığında belirlemiş bulunuyor. En az lise mezunu olan kişilerin yararlanabileceği bu kredi kapsamında gençlerin Ziraat veya veterinerlik fakültesi ile tarımla ilgili yüksekokul veya lise mezunu olması şartını yerine getirmesi gerekirken; kadınların 8 yıllık ilköğretim eğitimini tamamlamış olması yetiyor.

Ziraat Bankası’nın Genç ve Kadınlara Verdiği Faiz Destekli Kredisi Belli Üretim Alanlarını Kapsıyor

Ziraat Bankası tarafından verilen üst limiti 500.000 TL olan yüzde 1000 devlet destekli krediden yararlanacak olan genç ve kadınların belirli bir alanda üretim yapıyor olması ya da işletmelerinin Ziraat Bankası ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak imzaladığı protokol kapsamında belirttiği alanlarda yer alıyor olması gerekiyor. Bu protokol kapsamında, krediden; süt hayvancılığı, besicilik, arıcılık, et tavukçuluğu, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan genç ve kadınların yanı sıra canlı hayvan alımı yapan genç ve kadınlar ile basit sera yapımına yönelik inşai harcamalar yapan genç ve kadınlar yararlanabiliyor. Kredi aynı zamanda iş kolu faaliyet konusuyla ilgili olmak üzere traktör hariç makine ekipman alımı için de kullanılabiliyor. Hayvan veya makine teminatı gibi teminat üzerine sağlanan Ziraat Bankası’nın genç ve kadın çiftçi kredi paketi aynı zamanda kira olan işletmelerin kira giderleri için de harcanabiliyor. Öte yandan bu kredi TARSİM sigortalarından alınan banka acente komisyonlarında yüzde 50 indirim sağlamasıyla da avantaj yaratıyor.

İlgili Makaleler