Gündem

Her aileye 3 bin lira pandemi desteği verilecek mi? Sağlık Bakanlığı açıkladı

Türkiye’de devlet vatandaşların ekonomik sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek için bin TL pandemi yardım programını başlattı. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandaşlara bin TL ödeme yapılıyor. Ancak son zamanlarda her aileye 3 bin lira pandemi desteği ödemesi yapılacağına dair iddialar ortaya atıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından her aileye 3 bin lira pandemi desteği dolandırıcılığı hakkında açıklamada bulundu.

Sahte telefon uygulaması kullanılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından her aileye 3 bin TL verileceği iddia edilerek, dolandırıcılıklar yapılmaya başlandığı öğrenildi. Bakanlık sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Sağlık Bakanlığına aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığını bildiren bakanlık vatandaşlara, “Sahte web sitelerine ve bağlantılara tıklamayın, dijital güvenliğinizi tehlikeye atmayın.” Uyarısında bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “T.C. Sağlık Bakanlığına aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Dolandırıcılar her aileye 3 bin lira pandemi desteği ödemesinde bulunulacağı vaadiyle kişilere kısa mesaj göndermektedir. T.C. Sağlık Bakanlığının vatandaşlara maddi destek verme yönünde görevi ve çalışması bulunmamaktadır. Resmi kaynağı olmayan ‘edevlet-pandemidestekdetay.com’, ‘trkisalt.com/pandemidestek’ gibi yanıltıcı isimli web sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz. Bilgiye resmi kaynaklardan ulaşın, doğru bilginin yayılmasına destek olun.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler