Gündem

Her Kriz, Bir Fırsat Doğurur Sözü Gerçek Oldu!

El Salvador Hükümeti, kripto para piyasasındaki düşüşü fırsata çevirdi ve hükümet bilançosuna 500 Bitcoin (BTC) daha kattı.

El Salvador Başkanı Nayip Bukele, kripto para piyasalarında meydana gelen çöküşün ardından toplam değeri 15.5 milyon dolar olan Bitcoin satın aldı ve hükümet olarak belirledikleri Bitcoin yatırım stratejisini 500 BTC alarak devam ettirdi.

500 BTC Satın Aldı

El Salvador Hükümeti, kripto para piyasalarının can çekiştiği bu dönemde toplam değeri 15.5 milyon dolar olan 500 BTC’yi bilançosuna ekledi. Başkan Nayip Bukele, ülkesi adına 500 BTC daha aldığını sosyal medya platformu Twitter üzerinden takipçileri ile paylaştı. El Salvador hükümeti geçtiğimiz dönemde Bitcoin’in yasal ihale aracı olarak kabul etmişti. O zamandan beri hükümet tarafından satın alınan Bitcoin sayısı toplam olarak 2 bin 301 oldu.

Her BTC İçin 30 Bin 744 Dolar Ödedi

2021 yılının Temmuz ayından beri ilk kez 31 bin dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin, kripto para piyasalarında işlem gören diğer ürünler gibi oldukça değer kaybetti. Piyasada meydana gelen bu düşüşü fırsat olarak gören Bukele, satın aldığı her BTC için yaklaşık 30 bin 744 dolar ödeme yaptı. El Salvador Başkanı Nayip Bukele, yaptığı bu satın alma işlemini Twitter üzerinden paylaşırken, bu işleme ‘dip satın alma’ adını verdi.

Bukele, izlediği yatırım stratejisinde BTC fiyatı her düşüş gösterdiğinde alımlar yapıyor. Piyasanın çökme ihtimalinden asla çekinmeyen Bukele, eline geçtiği her fırsatta BTC alarak olabildiğince BTC toplamayı istiyor.

El Salvador’un toplam BTC varlığının piyasa değeri 71 milyon dolar olduğu düşünülüyor. Yapılan tahminlere göre, kripto para piyasalarında yaşanan son düşüş ile El Salvador’un BTC varlıklarının kaybettiği değer 30 milyon dolardan fazla oldu.

İlgili Makaleler