Gündem

Hollanda’da 3 Türk Corona Virüsü Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Yapılan açıklamada Hollanda'da 3 Türk vatandaşının corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Dünyada ve ülkemizde ölümlere yol açan corona virüsü sebebiyle kötü haber geldi. Yapılan açıklamada Hollanda’da 3 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği ifade edildi.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli önemli açıklamalarda bulundu. Dişli açıklamalarında virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin, 82 yaşında bir erkek ile 70 ve 66 yaşlarında iki kadın olduğunu ifade etti. Dişli açıklamalarının devamında hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüşerek taziyelerini ilettiğini belirterek, ölenlerin dışında 5 Türk’ün de koronavirüsünden yoğun bakımda olduğunu ifade etti.

Corona Virüsünden 3 Türk Daha Hayatını Kaybetti
Corona Virüsünden 3 Türk Daha Hayatını Kaybetti

IATA’NIN KARARI

Şaban Dişli açıklamalarında koronavirüs hastalığından ölen Türklerin cenazesinin Türkiye’ye naklinin mümkün olmadığına dikkati çekerek, bunun Türk hükümetinden kaynaklandığı iddialarının asılsız olduğunu, nedeninin Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) aldığı karar olduğunu vurguladı.

Tüm bunların yanı sıra Dişli açıklamalarında Türk Sivil Toplum Kuruluşlarını bilgilendirdiklerini ifade ederek koronavirüs hastalığından vefat edenlerin Hollanda’da mezarlıklarda Müslümanlara ayrılan bölüme defnedileceklerini belirtti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir