Ekonomi

Hükümet yetkililerinden umutlandıran asgari ücret zammı açıklamaları geldi! Uzman isim yeni hesabı ortaya koydu! Bakan Nebati “yüzde 45” dedi!

Geçtiğimiz senenin tamamlanmasına haftalar kala agresif bir çıkış sergileyerek tarihi seviyelere ulaşan döviz kurları ile altın fiyatları, gündelik hayatın ekonomik şartlarının da tepetaklak olmasına sebep oldu. Para piyasalarında ve altın piyasasında gözlenen ani değişiklikler ile birlikte yüksek oranlarda zamlar alan hizmet başlıkları ve hizmet ürünleri, sabit maaşlı vatandaşların geçim derdine düşmelerine yol açtı.

Birçok farklı alanda açıklanan yüksek oranlı zamların yeni dönemde de katlanarak duyurulmaya devam ediliyor olması, hükümet kanalından gelen tüm maaş iyileştirme hamlelerinin kısa süre içerisinde etkisini yitirmesine sebep oldu. Artan enflasyon karşısında tüketicileri mağdur etmemek adına pek çok farklı alanda yeni düzenlemeler yapmaya çalışan hükümet yetkilileri, asgari ücretin açıklanmasına haftalar kalan vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı.

Son açıklanan enflasyon verileri ile birlikte enflasyonun bu ay da tahminlerin üzerinde artmış olduğu gözler önüne serilirken enflasyona bağlı olarak hesaplanacak olan ocak ayı asgari ücret zammının hangi oranda olacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin hemen hemen her gün yeni bir iddia ortaya atılırken hükümet yetkililerinden vatandaşları yeni döneme dair umutlandıran açıklamalar geldi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

TÜGVA’nın 6’ıncı Gençlik Buluşması etkinliği öncesinde kameraların karşısına geçen ve birçok farklı konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ocak ayı asgari ücret zammına da değindi. Vatandaşları umutlandıran açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakından takip edildi.

Katılmış olduğu etkinlik öncesinde önemli açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak ile beklenen asgari ücret zammına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “AK Parti zulme rıza göstermez. Şu an itibari ile derdimiz aralık ayında yapılacak olan değerlendirmeler ile birlikte asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Bizler bunun için varız. Bunun hazırlığı içerisindeyiz.”

BAKAN NEBATİ’DEN ZAM ORANI TAHMİNİ!

Geçtiğimiz akşam asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zam oranının enflasyonun üzerinde olacağını ifade etti. Bakan Nebati zam tahmininin yüzde 40 ile yüzde 45 aralığında olduğuna dikkat çekerek bu oranın gerçekleşmesi durumunda tutarın 8 bin TL’ye yükselteceğini bildirdi.

İlgili Makaleler