Gündem

Hyundai bir ilke imza attı: O ülkede tamamen elektrik araç satışı yapacak! IONIQ 5’in performansı göz doldurdu!

Otomotiv sektörünün lider ismi Hyundai çevre dostu elektrikli araç üretimini hızlandırdı. 2023 yılından ilk hedefi ise Norveç oldu. Ülkede tamamen elektrikli araç satışı yapacağını müjde olarak duyurdu. Sıfır emisyon garantili hibrit araçların günümüzde yeri gittikçe çoğalıyor. Özellikle son yıllara bakıldığında Norveç’te satışı yapılan araç modellerinde elektrikli araçlar %90’lık payı oluşturuyor.

Hyundai Norveç’te satışını yapacağı araç modellerinde 2023 yılındaki en büyük hedef olarak elektrikli modellerin satışını yapma fikri oldu. Tamamen hibrit modellere yönelinerek süreçte benzin sarfiyatı azaltılmış olunacak. Çevreyle dost yöntemler arasında yer alan hibrit otomobil modelleri Hyundai farkı ile elektrik motoru kullanılarak üretilmiş araçların farkı ortaya çıkacak.

ONUNDA HEDEFİ 2024 OLDU!

Öte yandan Hyundai’nin açıklamış olduğu bu haber 2023’ün en büyük adımı olurken daha önce Volkswagen buna benzeyen bir açıklamada bulunmuştu. 2024 yılından sonraya işaret ederek yalnızca elektrikli otomobil satışı yapacağını duyurmuştu.

Hyundai’nin Norveç’te en çok tercih edilen araç modelleri arasında IONIQ 5 modeli ile daha çok ön plana çıktı. Mobile lite deneyimini yeniden ön plana çıkaran bu model 2021 yılında test sürüşlerinde oldukça ilgi çekti. Ultra hızlı şarj özelliği sayesinde tercih edilmesi payı artan bu model daha çok yenilikçi tasarımlar ile sürüşte ek yardım fırsatı sunması nedeniyle de ilk 5’te yerini aldı.

IONIQ 5 ÖZELLİKLERİ DUYANI ŞAŞKINLIĞA UĞRATTI!

IONIQ 5 modelinin daha çok talep görmesine sebebi çevredeki olumsuz etkileri azaltabilme lüksüdür. Yüksek eko bilince sahip bu tasarımda doğa ile dost bir sürüş deneyimi sunar. Koltuk tasarımı tamamen keten tohumundan imal edilmiştir. Ekolojik ve işlenmiş bir deri alanı kullanılır. Kabindeki farklı döşeme bölgeleri ise şeker kamışının biyo bileşenlerinden yün ve iplik gibi sürdürülebilir liflerden elde edilmiştir. Pet halindeki plastik şişeler preslenmiş özel lifler dokunarak aracın üretiminde kullanılan malzemeler de değerlendirilmiştir. Ön kısımda yer alan direksiyon, düğme alanları ya da kapı panelleri için yüzey kısmını kaplamak amacıyla Koza bitkisinin çiçekleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler