Personel Alımı

İçişleri Bakanlığı Az Önce İlanı Yayınladı; 3456 Personel Birden Alınacak! Başvurular O Tarihte Başlıyor; 2022 Memur Alımı Şartları…

İş arayan vatandaşların gözünü kulağını çevirmiş olduğu kamu iş ilanlarına geçtiğimiz gün itibariyle bir yenisi daha ekleniyor. 2022 yılının ilk toplu personel alımını gerçekleştirecek olan İçişleri Bakanlığı, 3456 personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan personel alımları, yayınlanan ilan ile ortaya çıkmış bulunuyor. 17 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olan başvurular, 21 Haziran’a kadar devam ederken, sadece şartlara sahip olan adayların başvuruları kabul ediliyor. Öte yandan başvuru şartları da yayınlanan ilan ile ortaya çıkmış bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, 3456 Personel Alıyor

Resmi Gazete’de yayınladığı ilan ile 3456 personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunan İçişleri Bakanlığı, lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı alan adayların başvurularını bekliyor. Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek olan İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ilanda ise; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-1/a ve Ek-l/b sayılı tablolarda adedi ve pozisyon unvanı belirtilen boş pozisyon unvanlarına toplam 3.546 adet personel alımı yapılacaktır” ibaresi yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Şartları 2022

İçişleri Bakanlığı bünyesine alınacak olan personel alımları ile ilgili adaylarda aranacak olan şartlar da belli olmuş bulunuyor. Bu kapsamda sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatandaşların başvurularını kabul edecek olan İçişleri Bakanlığı; 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçların işlenmemiş olması, askerlik ile ilişiğin kalmamış olması, sağlık raporu alabiliyor olmak ve güvenlik soruşturmasından geçebilmek gibi genel şartlar belirlediğini bildiriyor. Bunun yanı sıra KPSS şartı arayan İçişleri Bakanlığı pozisyona uygun mezuniyet şartı da arıyor.

İlgili Makaleler