Personel Alımı

İçişleri Bakanlığı Düğmeye Bastı; 3 Bin 546 Kamu Personeli Alınacak! KPSS’ye Girenler Başvuru Yapabiliyor! Başvurular Haziran’da Başlıyor…

Bir süredir işe alım gerçekleştireceği konuşulan İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili ilk ilanı yayınladı. Hem merkez hem de taşra teşkilatlarında çalışmak üzere işe alımlar gerçekleştireceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, toplamda 3 bin 546 personelin iş başı yaptırılacağını duyurdu. Personel alım şartlarını da belirlemiş olan İçişleri Bakanlığı, açık olan pozisyonları da açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımladığı ilan ile personel alımı gerçekleştireceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, KPSS şartının aranacağını da ilana ekledi. Ön lisans mezunu olan adaylar için KPSS P93, lise mezunu olan adaylar için ise KPSS P94 puan türenden en az 60 ve üzeri puan alma şartı getiren İçişleri Bakanlığı, sosyal çalışmacıdan psikoloğa kadar pek çok pozisyonda açık olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığı 3546 Kamu Personel Alımı İlanı 2022

Hem merkez hem de taşra teşkilatlarında çalışmak üzere personel alımı gerçekleştirecek olan İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatlarındaki pozisyon açıklığını; kağıt restoratörü, arşiv uzmanı, psikolog, harita teknikeri, avukat, sosyal çalışmacı, programcı, grafik, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi, elektrik elektronik mühendisi, yazılım mühendisi, endüstri mühendisi inşaat mühendisi, harita teknikeri, şehir plancısı, İngilizce mütercim tercüman, lisans ve ön lisans mezunu büro destek personeli olarak duyurdu. Genel ve özel şartları önümüzdeki günlerde açıklaması beklenen İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı güncel kamu personeli işe alım ilanı, başvuru yapılacak olan tarih aralığına ek olarak taşra teşkilatlarında istihdam edilecek olan kadroları da tek tek ortaya koydu.

İçişleri Bakanlığı 3546 Kamu Personel Alımı Başvuru Tarihi 2022

Kendi bünyesinde daimi 3 bin 303 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıklamış olan İçişleri Bakanlığı, kendi bünyesindeki personel alımı başvurusuna özel güvenlik temel eğitimini tamamlamış olan adayların başvuru yapabileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 243 personel alımı yapılacağını açıklayan İçişleri Bakanlığı, bu kadroların; avukat, arşiv uzmanı, sosyal çalışmacı bilgisayar mühendisi, programcı, elektrik elektronik teknikeri, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, temizlik görevlisi gibi pozisyonları içerdiğini de duyurdu. Öte yandan başvuruları 17 Haziran 2022 tarihinde açacak olan İçişleri Bakanlığı, başvuru sistemini 21 Haziran 2022 mesai bitimine kadar açık tutacak.

İlgili Makaleler