Gündem

İçişleri Bakanlığı Duyurdu! Terör ile Mücadele Kapsamında Yeni Operasyon Başladı! 915 Personel Aktif Olarak Yer Alacak!

İçişleri Bakanlığı, ‘Eren Abluka 10 Ağrı Dağı’ operasyonun faaliyete geçtiği ilk günde bölgeye sızma girişiminde bulunan 1 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Ağrı’da yapılan operasyona 915 personel katıldı. Geçen hafta yapılan operasyonda 11 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmişti. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, terör örgütü PKK’nın Ağrı sorumlusunun da olduğu bilgisi verilmişti.

Ağrı Dağı’nda Operasyonlar Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Eren Kış 9 Ağrı Dağı Operasyonu sonucunda Ağrı Dağı’nda bulunan terör örgütü PKK’lı bir grup etkisiz hale getirilmiş, bu olayın ardından terör örgütünün bölgedeki güçlerini takviye etmek için çalışmalar yaptığı belirlemiştir.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından elde edilen bilgilere göre, 5 kişiden oluşan bir terörist grubunun İran üzerinden bölgeye sızacağı öğrenildi. Bunun üzerine 17 Mayıs 2022 tarihi itibarı ile Eren Abluka 10 Ağrı Dağı (Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çetin Ak) Operasyonuna başlandı. MİT’den gelen istihbarat ışığında ARA- BUL- YOK ET stratejisi uygulandı.

915 Personel Katıldı

Düzenlenen bu operasyona, 52’si operasyonel tim olmak üzere 915 personel katıldı. Operasyonun koordinesinden Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı sorumlu olacak. Operasyonda Güvenlik Korucu timlerinin yanı sıra Jandarma Özel Harekât ve Jandarma Komando birimleri yer alacak.

1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Yapılan açıklamalara göre, tüm birliklerin çalışmaları ile İran sınırından Ağrı Dağı’na kadar olan tüm bölgede arama çalışmaları yapıldı. Tüm bölgeler, barınma alanları ve mağaralarda aramalar yapıldı. Bölgeye sızmaya çalışan terör örgütü PKK mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.

İlgili Makaleler