Kamu HaberleriPersonel Alımı

İçişleri Bakanlığı Yeni İlan Yayımladı ! Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda uzman yardımcısı alımı yapılacağı ifade edildi. İlanın detaylarını haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi web adresi üzerinden İçişleri Bakanlığının bir ilanı yayımlandı. Bu ilanda 3 – 5 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara’da sınav yapılacağı ve 15 uzman personel alımı yapılacağı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda “çişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 adet İçişleri Uzman Yardımcısı kadrosuna 03-05 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak giriş(sözlü) sınavı ile personel alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

ARANAN ŞARTLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. İşte aranan şartlar:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü)sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

4- ÖSYM tarafından 2018-2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP32” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi içerisinde bulunmak (60 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı
İçişleri Bakanlığı Personel Alımı
BAŞVURU DETAYLARI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı İçişleri Uzman Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile 27 Nisan-04 Mayıs 2020 tarihleri arasında hafta içi (09:30-17:30) saatleri içerisinde erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Başvuruların diğer detayları ise şöyle:

Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebileceklerdir.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan kapsamında İş Talep Formunu elektronik ortamda doldurup, başvurusunu hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlayan ve bilgilerinin doğruluğundan emin olan adayların “Bilgilerimi Kaydet” butonuna basmaları gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmeyen adayların başvuruları sisteme kaydedilmeyecek olup, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır. Bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu fark eden adaylar ise 04 Mayıs 2020 tarihi saat: 17:30’a kadar bilgilerini yeniden güncelleyip “Bilgilerimi Kaydet” butonuna basarak başvuru işlemini tamamlamak zorundadırlar.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir