Gündem

İdlib Saldırısı Hakkındaki NATO Toplantısı Bitti ! İşte Yapılan Resmi Açıklama

Türkiye'nin 4. maddeyi devreye alarak toplantı talebi üzerine NATO toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamalarda bulundu.

NATO’da Türkiye’nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı sona erdi ve NATOGenel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen toplantının ardından resmi açıklama yapıldı.

Stoltenberg, sabah saatlerinde Twitter’dan Türkiye’nin talebi üzerine NATO’nun Kuzey Atlantik Anlaşması’nın 4’üncü maddesinin işletildiğini duyurmuştu.

YAPILAN AÇIKLAMA

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

– Bu saldırıyı kınıyoruz. Esad yönetimi altındaki askerler bu saldırıyı gerçekleşmiştir. Bu noktada uluslararası hukuka uyulması gerektiğini dile getiriyorum. 2018 tarihli ateşkese geri dönülmelidir. Aksi durumda bölgedeki insani kriz büyüyecektir. NATO Türkiye’nin yanındadır. NATO Türkiye’yi çok kıymetli bir müttefik olarak görmektedir. Ve NATO Türkiye’ye destke vermeye devam etmektedir. Türkiye milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmaktadır.

– Esed yönetimindeki askerler bu saldırıyı gerçekleştirdi.

– Ateşkese geri dönülmezse insani kriz daha da derinleşecek.

NATO Toplantısı Sona Erdi

– NATO Türkiye’nin yanındadır. NATOTürkiye’ye desteğini sürdürecektir. Hava savunması dahil Türkiye’ye desteğimiz sürüyor.

– Türkiye çok kıymetli müttefiktir. Türkiye’nin sınırlarını korumaya devam edeceğiz.

– Müttefikler daha fazla ne yapacağını araştırıyor.

Ayrıntılar geldikçe okuyucularımızla paylaşacağız…

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir