Ekonomi

İhtiyaç kredisi başvuruları bitti mi? Başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Corona virüsü salgınının ekonomik olarak olumsuz etkilerinden korunmak için kamu bankaları bireysel ihtiyaç kredileri vereceklerini açıkladılar. 6 ay geri ödemesiz düşük faizli kredilere vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Şimdi vatandaşlar başvuruların bitip bitmediğini ve başvuru sonuçlarını nasıl öğreneceklerini araştırıyorlar.

Hükumetin adımları ile beraber kamu bankalarından vatandaşa corona virüsü döneminde kredi desteği geldi. Başvuruda bulunan vatandaşlar Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin TL olarak kredi alma fırsatı yakaladılar.

6 ay ödemesiz ve 36 ay vadeli kredi başvuruları sona erdi. Vatandaşlar şimdi başvuru sonuçlarını nasıl öğreneceklerini araştırıyorlar.

Başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

Kamu bankalarına kredi başvuruları internet üzerinden online olarak tamamlandı. Başvuruları alan bankalar sonuçları sms olarak cep telefonlarına gönderiyor.

Eğer başvuruda bulunan vatandaşın bankada hesabı var ise kredi sonucu mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden görüntülenebiliyor.

VAKIFBANK KREDİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA-TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURU DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

HALKBANK KREDİ BAŞVURU DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler