Ekonomi

İhtiyaç Kredisi Çekecekseniz Tam Zamanı; Bu Üç Banka Faiz Oranlarını Dibe Çekti! Üstelik İhtiyaç Kredisi Geri Ödemelerinde…

Konut ve taşıt kredilerinden daha sık kullanılan bir kredi hizmeti olan ihtiyaç kredileri gerek daha kısa bir onay süreci ortaya çıkarması gerekse bankaya gitmeye ihtiyaç duyulmaması sebebiyle eğitimden ev tadilatlarına kadar pek çok acil nakit ihtiyaçları için ilk başvurulan kredi türü oluyor.

Her bankanın ihtiyaç kredisi verdiği günümüzde vatandaşların nezdinde en ayırt edici özellik ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları oluyor. Mayıs ayı itibariyle bahar kampanyalarını devreye sokan bazı bankalar ise, özellikle ihtiyaç kredilerinde faiz indirimine gitmiş bulunuyor. Bu kapsamda indirim gerçekleştiren Denizbank, Akbank ve Garanti BBVA bankaları, 2022 yılının mayıs ayının en avantajlı kredilerini sağlayan bankalar arasına adını yazdırıyor.

İhtiyaç Kredilerinde Faiz Oranları Gitgide Düşüyor

Sunduğu bankacılık hizmetleri ile rakiplerinin açık ara önüne geçmeyi başaran özel banka kuruluşlarından biri olan Denizbank, her geçen gün getirdiği yenilikler ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Mayıs ayı ile birlikte bu yeniliklere bir yenisini daha ekleyen Denizbank, bu kez de ihtiyaç kredilerini kampanyaya sokuyor. İhtiyaç kredilerinde faiz indirimine gitmiş olan Denizbank, bu aya özel yüzde 1,69 oranından kredi sağlamaya başlamış bulunuyor. Bunun yanı sıra tutara göre fark etmekle birlikte 36 aya kadar taksit yapan Denizbank’tan en düşük faiz ve en uzun vade ile çekilecek olan 10 bin TL tutarındaki ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri yalnızca 394 lira 4 kuruş oluyor.

İhtiyaç Kredilerinde Geri Ödeme Kolaylıları Sunuluyor

İhtiyaç kredilerinin bir diğer özelliği de diğer kredi türlerine göre daha kolay geri ödeme sağlaması oluyor. Bu kapsamda müşterilerine ertelemeli ödeme planları sağlayan bankalar arasında yer alan Akbank ve Garanti BBVA, 36 ay taksitlendirmeye ek olarak, ödemesiz boşluklar ayarlayabilme fırsatı da tanıyor. Mayıs ayı itibariyle Akbank ihtiyaç kredilerindeki faiz oranlarını yüzde 2,11 olarak belirlemişken; Garanti BBVA yüzde 2,41 oranından kredi sağlamaya başlamış bulunuyor. Bu kapsamda en düşük faiz ve en uzun vade ile 10 bin TL tutarındaki bir kredinin aylık taksit tutarları Akbank’ta 426 lira 62 kuruşken; Garanti BBVA’da 450 lira 69 kuruş olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler