Ekonomi

İhtiyaç sahiplerinin dikkatine! Bakan Derya Yanık duyurdu: Kasım ayı doğal gaz faturası destekleri yattı! Doğal gaz tüketim desteği ne kadar? Doğal gaz tüketim desteği başvurusu 2022

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının hareketliliklerine bağlı olarak gündelik hayata yansıtılan yüksek oranlı zamlar, vatandaşların bellerini iyice bükmeye başladı. Geçtiğimiz senenin sonundan bu yana yükselen enflasyon sebebi ile gıdadan otomotive, emlaktan tekstile pek çok farklı sektörden fahiş satış fiyatları açıklanırken asıl büyük zam açıklamalarından birisi enerji sektörüne ilişkin yapıldı.

Ocak ayının başında zamlanan doğal gaz tüketim bedelleri, şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında tekrar zamlandı. Dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerine sahip olan Rusya’nın Ukrayna ile savaş halinde olması, ülke sınırlarımız içerisinde hizmete sunulan doğalgaz için de zam uyarısının yapılmasına sebep oldu. Son olarak 1 Eylül tarihi itibari ile geçerli olmak üzere duyurulmuş olan yeni zamlar, özellikle ihtiyaç sahiplerinin ısınma gereksinimlerini karşılayamamalarına yol açtı.

Sene başında yeni bir duyuru yapan ve bu sene içerisinde ihtiyaç sahiplerine kömür yardımının yanı sıra doğal gaz tüketim desteğinin de verileceğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bin 150 TL’lik üst limit ile duyurmuş olduğu destek tutarını, yeni zamdan sonra güncellemek durumunda kaldı. Kabine toplantısı sonrasında müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan da beklenen açıklama geldi.

Geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamalarda doğal gaz tüketim desteğinin 900- 2.500 TL bandına yükseltildiğini belirten Bakan Derya Yanık, başvuruların 5 Eylül tarihi itibari ile kabul edileceğini ifade etti. Dün yeni bir açıklamaya daha imza atan Bakan Yanık, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu cevap alan ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına destek tutarlarının aktarıldığını belirtti.

336 BİN HANE YARARLANDI!

Kişi bazlı değil hane bazlı olarak sunulan doğal gaz tüketim desteğine ilişkin açıklama yapan Bakan Derya Yanık, yeni ay ile birlikte 336 bin haneye toplamda 271,7 milyon TL’lik ödeme yapıldığını belirtti.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU KASIM 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğal gaz tüketim desteği hizmetine, e- devlet sistemi üzerinden online olarak başvuru yapılabilmektedir.

İlgili Makaleler