Gündem

İhtiyaçları Artan Velilerin Yüzünü Güldürecek Haber Nihayet Geldi! O Dört Banka El Ele Verdi, Eğitime Destek İçin Kolları Sıvadı!

Geçtiğimi yıllara göre daha yaygın olarak tercih edilen özel okullar, pandeminin ardından fiyat artışına gitmeye başladı. Özel okulların yanı sıra kağıt maliyetinde yaşanan artışlar, kırtasiye giderlerini arıtırken; kurs ücretleri de aldı başını gitti. Tüm bunlarsa, vatandaşların eğitime harcadığı parayı bir yılda sadece iki katına çıkardı.

Artan eğitim ihtiyaçlarına yönelik özel kredi paketleri hazırlaya Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Denizbank ve Halkbank ihtiyacı olan müşterilerine uygun faizli eğitim kredileri vermeye başladı. Okul taksitlerinden kırtasiye alışverişlerine kadar pek çok alanda kullanılabilecek olan bu kredi paketlerinin detaylarını da açıklayan bankalar, esnek geri ödeme seçenekleriyle de dikkat çekti.

Ziraat Bankası ve İş Bankası’ndan Sadece Eğitim Harcamalarına Özel Kredi

Her geçen artan özel okul ya da kurs ücretleri, şimdilerde vatandaşların harcama kalemleri arasındaki en ağır yükü oluşturmaya başlıyor. Vatandaşın üzerindeki yükü bir nebze olsun azaltabilmek adına yeni bir kredi paketi hazırlamış olan Ziraat Bankası, “Özel Eğitim Kredisi” paketiyle müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bu kredi kapsamında müşterilerinin çekeceği tüm krediler için yüzde 1,79 faiz oranı belirleyen Ziraat Bankası, 50.000 TL’ye kadar olan kredilerde 36 aya varan vade seçenekleri; 50.001 TL ve üzeri olan kredilerdeyse 24 aya kadar vade seçenekleri sunuyor. Bir diğer eğitim kredisi veren Türkiye İş Bankası ise, 2022 yılında da eğitim kredisi vermeye devam ediyor. Eğitim kredileri kapsamında çekilen tüm kredilerin faiz oranını yüzde 1,95 tutarında belirlemiş olan Türkiye İş Bankası, geri ödeme seçeneği olaraksa 36 aya kadar varan vade seçeneğiyle müşterilerinin karşısına çıkıyor.

Denizbank ve Halkbank’tan Eğitime Destek Kredisi

Artan eğitim harcamalarına karşın vatandaşların başvuru yapacağı bankalardan biri olan Denizbank, 2022 yılı için yeni bir eğitim kredisi paketi hazırlamış bulunuyor. Özel okul, özel üniversite veya kurs ücretleri gibi giderleri karşılamaya yönelik oluşturulmuş olan bu eğitim kredisinin faizin yüzde 2,54 olarak belirlemiş olan Denizbank, geri ödeme seçeneği olaraksa 36 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Öte yandan eğitime destek amaçlı bir kredi paketi hazırlamış olan Halkbank, 100 bin TL’ye varan bu kredi seçeneğiyle, eğitim harcamaların yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. Eğitim kredisinde faiz oranını yüzde 1,63 olarak belirlemiş olan Halkbank, 50.000 TL’ye kadar olan kredilerde 36 ay varan vade seçenekleri sunarken; 50.001 ile 100.000 TL arasındaki tüm krediler için 24 aya varan vade seçeneği belirlemiş bulunuyor.

İlgili Makaleler