Gündem

İKO Duyurdu; Kuyumcuların Finans Sorunlarına Kalıcı Çözüm Gelecek! O Hamle İle Altın Mevduat Hesabı Sahipleri De Kazanacak! Türkiye’de İlk….

Bir süredir finansman sıkıntısı çeken kuyumcular için harekete geçmiş olan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), meslektaşlarının finansal sorunlarına kalıcı bir çözüm getirebilmek adına düğmeye bastı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İKO Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculara kendilerine ait olan ihtisas bankasını kuracaklarının müjdesini verdi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, 40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan bir ailenin kendi finansal sorunlarını çözmek için harekete geçtiğini açıkladı. İKO olarak “Altınbank” için düğmeye bastıklarını belirten Mustafa Atayık, tüm sektör paydaşlarının bankanın ortağı olabileceğini müjdeledi. TMSF ve BDDK uzmanlarıyla yapılan görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Atayık, altın mevduat hesabı sahiplerine de seslendi.

Altınbank Hazırlıkları Başladı

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) önderliğinde sadece sektöre ait bir banka kurma çalışmaları içerisinde olduklarını duyuran İKO Başkanı Mustafa Atayık; “İKO olarak bir süredir Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ilgili Bakanlıklar ile karşılıklı olarak sürdürdüğümüz görüşmelerde, yapılan değerlendirmelerde önemli bir aşamaya geldik. Bir banka kurmak için TMSF ve BDDK ile yaptığımız görüşmelerde, sektörün yapısına uygun olan bir bankanın İKO önderliğinde yeniden yapılandırılması hususunda ilerleme kaydetmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından Altınbank’ın sektöre yapacağa katkılara değinen Atayık; “Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacaktır. Güçlü ortaklık yapısı oluşturabilecek. Çünkü, 40 bin meslektaşımız, sektörün kurumsal yapıları ortaklık yapısında kullanabilecektir. Ortakların kıymetli madenler, kıymetli taşlar ve döviz efektif işlemlerinde, sektöre özgü kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecektir. Ayrıca, Borsa İstanbul üyeleri için de bir kaynak oluşturacaktır. Vatandaşlar için ‘İkinci Adresiniz’ ve ‘Güvenli Limanınız’ sloganlarının anlam bulduğu nokta olacaktır. Fiziki olarak kıymetli madenlere, taşlara ve dövize en kolay erişilebilen banka hüviyetine kavuşması hedeflenmektir” dedi.

İKO Başkanı Atayık “Türkiye’de İlk Kez Altın Mevduat Hesabı Sahiplerine Kar Payı Verilecek”

Altınbank sayesinde kuyumculuk üzerine zanaatkarlık yapan kişilerin ve mevduat hesabı sahiplerinin de kazanacağını belirten İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık; “Mudilerden toplanan kıymetli madenlere, kredilendirilmesinden gelen tutardan karşılanmak üzere yine bu mudilere kar payı verilecektir. Yani, altın mevduat hesabı sahiplerine Türkiye’de ve belki de dünyada ilk olarak küçük ama ilave bir getiri sağlanmış olacaktır. Yürürlükteki mevzuat uyarınca bankacılık alanında ve bankalara tanınan diğer alanlarda faaliyette bulunacak olan Altınbank’ın bankacılık sektöründe önemli bir yere sahip olacağı, etkin ve ihtisas gerektiren görevleri üstleneceği değerlendirilmektedir. Altınbank’ın özellikle sektör mensuplarının kredi ve finans ihtiyaçlarının karşılamanın yanı sıra yastık altındaki altınlarının ekonomiye kazandırılması konusunda da öncü olacağına inanıyoruz. Bu girişimin ülkemize, ekonomimize, bankacılık ve kuyumculuk sektörlerine hayırlı olması temennisiyle önemle duyurulur” şeklinde açıklamalarda bulundu. Öte yandan sektördeki meslektaşlarına bir müjde daha veren Atayık, hazırlıkların tamamlanması halinde Altınbank’ın bu yıl faaliyete geçirileceğini açıkladı.

İlgili Makaleler