Ekonomi

İkramiye Ödemesi Hakkında Bakan Selçuk’tan Önemli Açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katıldığı bir canlı yayında bayram ikramiyeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında emeklilere 11 milyar lira bayram ikramiyesi ödendiğini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emekli vatandaşlara sunulan hizmetlere dair açıklamalarda bulunarak SGK tarafından emeklilik başvurularının elektronik ortamda alındığını ve hızlıca sonuçlandırıldığını belirtti. Bakan Selçuk açıklamalarında 2002 yılında emeklilik işlemleri için 11 ayrı belgenin istendiğini hatırlatarak 2020 yılında sadece elektronik başvuru ile işlemlerin tamamlandığını vurguladı.

11 MİLYAR LİRA İKRAMİYE ÖDEMESİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, katıldığı canlı yayında, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 11 milyar lira bayram ikramiyesi ödendiğini duyurdu.

Bunun yanı sıra Bakan Selçuk açıklamalarında Nisan 2020 ödeme döneminden itibaren emekli, malul ve ölüm aylıkları için dosya bazında yapılan ödemelerde alt sınırın 1.500 TL’ye yükseltildiğini ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Selçuk söz konusu açıklamasında emeklilere bayramlarda 1000 lira bayram ikramiyesi ödendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“12.4 milyon emeklimize 6. kez 1.000’er TL bayram ikramiyelerini ödedik. Bu kapsamda ödediğimiz bayram ikramiyesi tutarı 64.2 milyar liraya ulaştı.”

İlgili Makaleler