Personel Alımı

İlahiyat Fakültesi Mezunları Dikkat! Kamu Kurumu Alımları Başladı!

İstanbul ilinde bulunan ve Türkiye’nin en bilinen üniversitelerinden olan Marmara Üniversitesi resmi internet sitesinden yeni bir iş ilanı yayınladı. Resmi olarak yapılan açıklamaya göre Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine araştırma görevlisi alımı yapacağını duyurdu. 14 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruları kabul edecek olan Marmara Üniversitesi personel alım şartları nelerdir?

Başvuru Detayları

Marmara Üniversitesi personel alım şartları arasında adayların Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmaması gerektiği ifade edildi.

Marmara Üniversitesi araştırma Görevlisi kadrolarına başvurularda yüksek lisans veya doktora öğrencisi olma şartı aranır. Adayların azami eğitim (lisansüstü) süresini aşmamış olması gerekir.

İlahiyat alanında görevli olarak çalışmak isteyen adaylar için yapılan açıklamaya göre 06.02.2013 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim süresini dolduran ancak 2016- 2017 eğitim öğretim güz yarıyılından itibaren azami süreleri tekrar başlatılan öğrenciler ile Lisansüstü Eğitim Yönetmeliğinin yayımlandığı 20.04.2016 tarihinden itibaren 2017 Güz dönemine kadar geçen sürede azami öğrenim sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişikleri kesilen araştırma görevlileri 2016-2017 güz döneminde azami öğrenim sürelerinin yeniden başlaması nedeniyle araştırma görevlisi kadrolarına başvuramazlar.

Ayrıca İlan edilen bu kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerektedir.

Öte yandan aynı tarihli ilanlarda adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvurabilirler.

İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

İdarenin uygun gördüğü taktirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

İlgili Makaleler