Gündem

İmar affı bekleyenler için yeni gelişme! O partinin genel başkanı, teklifini Meclis’e sundu! İmar affı ne zaman gelecek?

Olumsuz ekonomik gelişmeler sebebi ile uzun süredir geçim derdi içerisinde olan vatandaşlar için sene başından bu yana pek çok farklı başlık altında düzenleme çalışmaları yürüten devlet kurumları, son olarak ekim ayının başında Meclis’e yeni bir torba yasa teklifi sundu. Sunulan torba yasa teklifi içerisinde bulunan 52 maddenin nerede ise tamamına yakınının ekonomik konulardan oluştuğuna dikkat çeken yetkililer, bu sayede vatandaşın omuzları üzerinde duran ekonomik yükün hafifletileceğine işaret etti.

Sunulan torba yasa teklifi kapsamında KYK borcu faizleri, maske cezaları, icra takibinde olan borçlar, işverenin vergiden muaf tutulması ve daha pek çok konu başlığı altında düzenleme çalışmaları yapıldı. Dün Meclis’ten geçen yeni torba yasa teklifi kapsamında milyonlarca vatandaşın bütçesi rahatlatılırken bugün Meclis’e yeni bir teklifin daha sunulduğu öğrenildi.

Gayrimenkul sahibi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni yasa teklifi kapsamında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desici’nin adım attığı öğrenildi.

İMAR AFFI TEKLİFİNİ SUNDU!

AK Parti hükümetinin hizmette olduğu süre içerisinde tam 8 kez kabul edilen imar affı, yeniden gündeme geldi. Söz konusu imar affı konusunu gündeme taşıyan isim ise bu kez Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desici oldu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desici, geçtiğimiz günlerde Meclis’e yeni bir teklif sundu. Söz konusu teklifte imar affının 9’uncu kez yürürlüğe girmesi gerektiğini belirten Desici, vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı.

İMAR AFFI TEKLİFİNİN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desici’nin Meclis’e sunmuş olduğu imar barışı affı teklifi kapsamında ruhsata aykırı yapılan veya hiç ruhsatı olmayan yapıların kayıt altına alınacağı tahmin ediliyor.

11 Ekim Salı günü Genel Başkan Desici tarafından Meclis’e sunulmuş olan yasa teklifi kapsamında daha önce Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmiş ve sonucunda da para cezasına çarptırılmış olan kişiler için de bir af düzenlemesinin yürütüleceği tahmin ediliyor.

Desici’nin teklifi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na sevk edildi. İlgili grupta yer alan vatandaşlar, komisyondan gelecek olan haberi heyecan ile beklemeye devam ediyorlar.

İlgili Makaleler