Gündem

İngiltere Hükümeti Türkiye’nin gönderdiği koruyucu ekipman hakkında açıklama yaptı!

İngiltere, Türkiye'den de toplam 84 tonluk bir kişisel koruyucu ekipman alımı gerçekleştirmişti. Ancak İngiliz medyasında, Türkiye’den gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına yönelik haberler yer aldı. Bu durum üzerine Sağlık Bakanlığı’ndan ve İngiltere Hükümetinden konuyla ilgili açıklama geldi.

Corona virüsü salgını sürecinde Türkiye’nin yurtdışına yaptığı maske ve ekipman yardımları hep iç basında hem de dış basında geniş yankı uyandırmıştı. Son olarak İngiliz medyası çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. İngiliz medyasında yer aldığı belirtilen bir habere göre; : İngiltere’nin Türkiye’den ithal ettiği 400 bin koruyucu kıyafetin kendi standartlarına uygun bulmadığı ve depoda beklettiği yazıldı. Bu durumun Türk Basınında da duyulmasının ardından Sağlık Bakanlığı’ndan ve İngiltere Hükümeti’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Ürünler ile ilgili hiçbir sorun yok

Bakanlık durumla ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı üzerinden resmi yazı ile İngiltere’nin ilgili makamlarından duruma ait açıklama ve bilgi talep edildiği duyuruldu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sagˆlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Service’in (NHS) onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir. Haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak, teyit edilerek, tarafımıza bildirilmiştir.” Denildi.

Kalite testlerini başarıyla geçti

İngiliz Hükümeti tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise, “Türkiye’deki özel bir şirketten alınan koruyucu ekipmanların sadece küçük bir kısmı standardı karşılamıyor, çoğunluğu testleri başarıyla geçti. Özel firmanın siparişleri yetiştirememesi üzerine Türk yetkililerin temin ettiği 68 bin tulumun tamamı kalite testlerini geçti.” İfadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler