Gündem

İngiltere’nin coronavirüs tedbiri! Wuhan’dan 200 kişiyi tahliye etti

Dünyaya yayılmaya başlayan coronavirüs yüzünden ülkeler Çin’den vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Türkiye’nin Çin’den ‘Koca Yusuf Operasyonu’ ile vatandaşlarının tahliye etmesinin ardından. İngiltere de Wuhan kentinden 200 kişiyi tahliye ettiğini açıkladı.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüse diğer ülkelerin vatandaşlarını korumak için tedbirleri devam ediyor. İlk duyulduğundan bu yana hızlı bir şekilde yayılma gösterip yüzlerce kişinin ölümüne neden olan virüs turizmden ticarete hayatın bir çok alanında etkilerini göstermeye devam ediyor. Birçok ülkede Çin’e uçuşların sınırlandırılmasının yanı sıra, ülkeler orada bulunan vatandaşlarının tahliyesi için de çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’ de salgın sırasında Çin’de bulunan vatandaşlarının tahliyesini ‘Koca Yusuf Operasyonu’ ile gerçekleştirmiş vatandaşları Ankara’ya askeri kargo uçağı ile getirmişti. Son olarak İngiltere’den bir açıklama geldi. İngiliz Hükumeti tarafından yapılan açıklamada, korona virüsünün ortaya çıktığı Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan kentindeki 200 kişinin tahliye edildiği duyuruldu.

Uçak Kraliyet Hava Kuvvetleri üssüne indi

İngiltere’nin Çin’den gerçekleştirdiği tahliyede aralarında İngiliz vatandaşı olmayanların da bulunduğu uçağın Kraliyet Hava Kuvvetleri üssüne indiği bildirildi. Tahliyesi gerçekleşen vatandaşlar tedbir amaçlı 14 gün karantina altında tutulacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir