Gündem

İnternet ve GSM Kullanıcıları: BTK Yeni Düzenlemeye Geçiyor!

Bilgi Teknolojileri Topluluğu olarak bilinen BTK yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Özellikle GSM ve internet kullanıcılarını ilgilendiren bu yeni düzenlemeyle birlikte kısıtlama olmadan aboneler kısa mesaj, arama veya sesli yanıt sistemi ile bilgilendirilme kararı verildi.

Ödeme yapılmazsa hizmet kısıtlaması olacak

Hattın kapanmasından 7 gün önce abonenin borcunun ödenmemesi durumunda ödeme bilgisi için abone aranacak ve hattın kapanması durumu hakkında müşteri bilgilendirilecek. Abonenin faturasını ödememesi nedeni ile hizmetin kısıtlanması ya da durdurulması ve hattın tekrar hizmete açılması durumunda, bir takvim yılındaki ilk açma-kapama işlemi için aboneye herhangi bir ad altında ücret yansıtılamayacak. Ancak başka bir açma-kapama durumu söz konusu olursa bu kez bedel aboneden tahsil edilecek.

Hizmetin kısıtlandığı dönemde, aboneye en fazla kısıtlamanın başladığı tarihi takip eden ilk fatura kesim tarihine kadar ücret yansıtılabilecek. Yeni fatura döneminin başlaması ile birlikte, hizmet durdurulacak veya hizmetin durdurulması uygulamasında olduğu gibi ücret yansıtılmaksızın, hizmet kısıtlı olarak sunulmaya devam edilecek. Ancak ödeme yapıldıktan sonra en geç 24 saat içinde hizmetin sunumuna devam edilecek.

İlgili Makaleler