Gündem

İran’da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Zülfikari, coronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamında ülke genelinde seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı uygulamasının başladığını açıkladı.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedbirler kapsamında ülke genelinde seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı uygulamasının başladığını açıkladı.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, Tahran’da düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde uygulanan seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağına ilişkin bilgi verdi. Yasak kapsamında sadece ikamet ettikleri eyalet dışında bulunan vatandaşların evlerine dönmelerine izin verileceğini aktaran Zülfikari, “Yolculuğa çıkmak isteyen kişiler, derhal seyahatlerini kesip evlerine dönmelidir.” dedi.

Zülfikari, “Yasağı ihlal eden araçlar 1 ay alıkonulacak ve sürücülere 500 bin tümen para cezası kesilecek. Demiryolları, havayolları, ve otobüs terminalleri için uygulanan kısıtlamalar da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Zülfikari, yalnızca market, manav ve eczanelerin açık kalacağını belirterek, kurallara uymayan esnafların dükkanlarının 1 ay mühürleneceğini bildirdi.
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, dün Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Coronoyla Ulusal Mücadele Kurulu’nda kısıtlamaların artırılması yönünde karar alındığını açıklamış ve hazırlanan planın öğleden sonra yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.
Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir