İşkur İş İlanları

İş Arayan Kimsenin Derdi, Sorunu Kalmıyor, İŞKUR Açıkladı: O Markete Girenler Her Ay 5840 TL’yi Hesabında Görecek!

İş arayan vatandaşların bir umut kapısında beklediği Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), şimdilerde yeni bir işbirliği ile işsiz olan vatandaşların karşısına çıkmak için hazırlıklara başladı. Dolgun maaş, esnek çalışma sistemi ve geniş sosyal haklar ile iş arayan vatandaşları buluşturmaya devam eden İŞKUR, yeni işbirliği ile ilgili başvuru detaylarını da açıkladı.

Günümüzde tüm dünyayı etkisi altına almış olan pandeminin de getirdiği ekonomik olumsuzlukların etkisiyle sürekli olarak küçülmeye giden işyerleri, işsizlik rakamların gün ve gün katlanarak artmasına neden olmaya başladı. Artan işsizliğe karşın vatandaşları yeni iş ilanları ile buluşturmaya devam eden İŞKUR ise, vatandaşların kendisine uygun olan iş ilanlarına ulaşabilmesi için harekete geçti.

İş Arayanlara En Büyük Müjde, İŞKUR’dan Geldi

Türkiye’nin iş ve işçi bulma portalı olarak öne çıkan İŞKUR, iş arayan vatandaşlar ile işçi arayan firmaları buluşturmaya bu sene de devam ediyor. İşçi alımı için işin tanımını ve alacakları personellerdeki kriterleri giren firmalar, vatandaşların kendisine uygun olan iş ilanını seçmesine de böylelikle yardımcı oluyor. Hem İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden, hem de tüm İŞKUR bürolarından kolaylıkla ulaşılabilecek olan bu ilanlara, başvuru yapmak da son derece kolay hale getirilmiş bulunuyor. Öte yandan İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapmak isteyen vatandaşların, her şeyden önce İŞKUR’un sistemine işsiz olarak kaydolması ve durumunu iş arayan olarak işaretlemesi gerekiyor. Kayıt esnasında kişiye bir de özgeçmiş oluşturtan İŞKUR’un sorduğu sorulara doğru yanıt vermek de doğru iş eşleşmesi için büyük bir önem taşıyor.

İŞKUR’un İş İlanlarına Kolayca Başvuru

Özellikle iş arayan kişilerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri olan İŞKUR ilanları, günümüzde de popüler olan yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Şimdilerde oldukça avantajlı işler vaat eden İŞKUR’a başvuru yapmak ise, bir tık mesafe sayesinde gerçekleştirilebiliyor. İŞKUR’a ait olan www.iskur.gov.tr uzantılı adres üzerinden kolaylıkla iş arayan başvurusu yapabilecek olan vatandaşların en yakın İŞKUR şubesine giderek de başvuru yapabileceği biliniyor. Öte yandan İŞKUR, avantajlı iş ilanlarının yanı sıra vatandaşlara meslek edindirme gibi eğitici kurslar da sunuyor.

İlgili Makaleler