Personel Alımı

İş Arayan Vatandaşın İmdadına Halkbank Yetişti! Başvurular Başladı; 27 Mayıs 2022 Cuma Saat 17.00’a Kadar Devam Edecek…

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen vatandaşlara bir çağrı da kamu bankası olan Halkbank’tan geldi. Yeni personel alımı yapacak olan Halkbank, personel alımı için aradığı şartları ve alım sürecine dair detayları açıkladı.

Bir kamu bankası olması nedeniyle avantajlı hizmetler veren Halkbank, bünyesinde çalışmak üzere 150 yeni personel alımı gerçeklexştireceğini açıkladı. Halkbank’ın açıklamaları doğrultusunda personel alımlarının sınav yoluyla yapılacağı öğrenildi.

Halkbank, 150 Personel Alımı İçin Harekete Geçti

Geçtiğimiz gün 150 bilgi teknolojileri uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini duyuran Halkbank’ın yeni alımı için detaylar belli oldu. Halkbank’tan gerçekleştirilen açıklamaya göre adayların 150 TL olan sınav ücretini ödedikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Merkezi Sınav Koordinatörlüğü aracılığıyla sınava alınacağı öğrenildi. Uzman yardımcı pozisyonu için başvuruları açan Halkbank, başvuruları 6 Mayıs 2022 Cuma günü saat 09.00’dan 27 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17.00’ye kadar https://sinav.yildiz.edu.tr/ halkbank adresinden alacağını duyurdu. Bu sitede yer alan başvuru formunu dolduran adayların başvuru yapmadan bir saat önce ücretin yatırılması gerektiği açıklandı.

Halkbank Personel Alımı Başvuru Şartlarını Belirledi

Gerçekleştireceği personel alımına ilişkin detaylı bir şartlar listesi hazırlamış olan Halkbank, bu pozisyona başvuru yapmak isteyen adaylar için şartlarını açıkladı. Halkbank’ın personellerinde arayacağı şartlar ise, şu şekilde belirlendi:

“a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  1. b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  2. c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

ç) Bankacılık Kanunu’na göre bankalara çalışması yasaklanmamış olmak,

  1. d) 01.01.1993 ve sonrası, 01.01.2004 öncesi doğumlu olmak,
  2. e) Mezuniyet kriterine ilişkin; aşağıdaki Tablo’da belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans veya yüksek lisans bölümlerinden 15 Ağustos 2022 itibarıyla mezun olmak veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak
  3. f) Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)
  4. g) Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış, muaf veya en az 31 Aralık 2022 tarihine kadar tecilli olmak ya da bedelli askerlikten yararlanacak olmak,

ğ) Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak.”

İlgili Makaleler