Kamu HaberleriPersonel Alımı

İş Arayan Vatandaşlar Yaşadı; PTT Tam 70 Bin Personel Alacak! Dolgun Maaş İle İşe Başlamak İsteyen Vatandaşların Yapması Gereken…

İş arayan vatandaşların ilk tercihi daha yüksek maaş vermesi ve daha rahat koşullar sağlaması nedeniyle kamu kurumları oluyor. Kamu kurumlarından biri olan PTT ise, iş arayan vatandaşlara müjdeyi vermiş bulunuyor.

Önümüzdeki iki yıl boyunca toplamda 70 bin personel istihdam edeceğini açıklamış olan PTT, personel alım şartları gibi detayları da kamuoyu ile paylaşmış bulunuyor. Çalışma şartlarını henüz paylaşmamış olan PTT, istihdam edeceği personellerin pozisyonlarını da ilan açmadan önce kamuoyu ile paylaşıyor.

PTT’nin Personel Alımı Yapacağı Öğrenildi

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış olan PTT; 2022 yılında 15.000, 2023 yılındaysa 55.000 personel alımı yapacağını açıklamış bulunuyor. İşe alacağı personellerde genel olarak T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş, 35 yaşındansa gün almamış olmak gibi temel şartlar arayan PTT, işe alacağı personellerden sağlık raporu da talep ediyor. Özel kadrolar için uzmanlık ve eğitim gibi kriterler de arayan PTT, personel alımlarında genellikle yazılı sınav ya da mülakat gibi yöntemlere başvuruyor. Dönem dönem KPSS puanı ile de alım yapan PTT, KPSS puanlı alımlarında da mülakat uygulamasını gerçekleştiriyor. Öte yandan PTT sınavlarında; Türkçe paragraf, dil bilgisi ve yazım kuralları, sayısal ve mantıksal akıl yürütme, genel kültürel ve güncel sosyo ekonomik konular, sözel akıl yürütme, Türkiye coğrafyası, ölçme becerisi, temel yurttaşlık bilgisi gibi pek çok sınavda yer alan kategorilerinden sorular geliyor.

PTT, Personel Alımı İçin Çağrıda Bulundu

Şimdilerde hizmet alanlarını oldukça geliştirmiş olan PTT, alacağı personeli istihdam edeceği pozisyonları da belirlemiş bulunuyor. Bu bağlamda 2022 yılı ve 2023 yılında alacağı personelleri; avukat, mimar, mühendis, uzman yardımcısı, hukuk uzman yardımcısı, mütercim tercüman, endüstri mühendisi, tekniker, gişe ve büro görevlisi ile postacı olarak çalıştıracak olan PTT, iş başvurularını ise, bu sene de https://www.pttteknoloji.com.tr/insan-kaynaklari/ web sitesi üzerinden alıyor. Şu an için aktif bir iş ilanı yayınlamış olan PTT’nin 2022 yılında alacağı 15.000 personel için önümüzdeki günlerde ilan açması bekleniyor. Öte yandan 55.000 kontenjanlı personel alımını 2023 yılında gerçekleştirecek olan PTT’nin bu ilanı önümüzdeki yıl iş arayan vatandaşlar ile paylaşacağı öğrenilmiş bulunuyor.

İlgili Makaleler