Personel Alımı

İş Arayan Vatandaşların Bilgisine; Memur Alımları Bugün Başladı! Alımları Türk Hava Yolları Gerçekleştirecek! THY Memur Alımı Başvuru Şartları…

Kamu kurum ve kuruluşlarının arka arkaya açıklamaya başladığı toplu işe alım ilanlarına piyasadaki ev şirketler de dahil olmak üzere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu ay alım yapacak olan kurumlardan biri olan Türk Hava Yolları ise, geçtiğimiz gün duyurduğu hostes ve kabin memuru alımları için gerekli detayları kamuoyu ile paylaşmış bulunuyor.

Hava yolu şirketlerinin en prestijlerinden biri olan Türk Hava Yolları, Türkiye’den uzanarak tüm dünyaya hizmet vermeyi sürdürüyor. Her geçen gün büyüyen hava yolu filosu sebebiyle sık sık personel alımları gerçekleştiren Türk Hava Yolları, 2022 yılının ilk toplumu alımı için de düğmeye basmış bulunuyor. Bu ay kabin memuru ve hostes alımı gerçekleştirecek olan Türk Hava Yolları, pilot olmak isteyen vatandaşlar için de alımlarını başlatıyor.

Türk Hava Yolları, 2022 Yılının İlk Personel Alımını Gerçekleştiriyor

Son zamanlarda kendi kariyer sayfası aracılığıyla sık sık personel alımı gerçekleştiren Türk Hava Yolları, 2022 yılının ilk toplu personel alımı için ilan çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde hem kendi kariyer sayfası hem de Resmi Gazete aracılığıyla kabin memuru, hostes ve pilot alımı gerçekleştireceğini duyurması beklenen Türk Hava Yolları, iş arayan vatandaşları şimdiden meraklandırmış bulunuyor.

Türk Hava Yolları Memur Alımı Şartları Yavaş Yavaş Netleşiyor

Geçtiğimiz gün toplu personel alımı gerçekleştireceğinin müjdesini vermiş olan Türk Hava Yolları, henüz konuyla ilgili detayları belirlememiş bulunuyor. Ancak, Türk Hava Yolları’nın geçmiş ilanları incelendiğinde personel alımı için her ilanda sabit tuttuğu bazı şartlar bulunuyor. Bu kapsamda 2022 yılı memur alımları için de bu şartları sabit tutması beklenen Türk Hava Yolları, alım yapacağı personelin T.C. vatandaşı olmasını istiyor. Bunun yanı sıra personel alımlarını genellikle 20 ila 30 yaş aralığında gerçekleştiren Türk Hava Yolları, mavi kart sahibi olma ya da iyi derecede İngilizce bilme gibi şartları tüm pozisyonları için arıyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, alım yapacağı pozisyonda herhangi bir eğitim şartı bulunmaması halinde en az lise mezunu olan kişilerin başvurularını değerlendiriyor. Öte yandan Türk Hava Yolları memur alımlarında sağlık raporu alabiliyor olmak ve güvenlik soruşturmasını geçmek de aranan şartlar arasında yer alıyor.

İlgili Makaleler