Kamu HaberleriPersonel Alımı

İş arayanlar dikkat! En düşük 5264 TL maaşla en az ilkokul mezunu 13 bin 911 kişilik personel alımı yapılacak!

Mart ayında iş arayanlara müjdeli haber geldi. Bakanlıklar tarafından yapılacak personel alımlarında iş ilanları peş peşe yayınlanmaya başladı. MEB, OGM, ASHB, CTE gibi kurumlar tarafından yayınlanan personel alımları ilanlarına başvurular başladı. Toplamda 14 bin kişilik personel alımı yapılacak. Devlet kurumlarında çalışmak isteyenler için büyük fırsat mart ayında başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için 1805 kişilik kadroda memur alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilmek üzere 5563 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın mart ayı personel alım ilanında ise 1651 kişilik fizyoterapist ve destek personeli alınacağı belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler için personel alımı ilanları peş peşe yayınlandı.

Kamuda Çalışmak İsteyenler İçin Başvurular Başladı

Kamuda açık bulunan pozisyonlarda istihdam edilmek üzere toplamda 13 bin 911 kişilik personel alımı ilanı yayınlandı. Çeşitli kamu kuruluşlarının yayınladığı bu personel alımı ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. Vatandaşların büyük ilgisini çeken kamu personel alımı ilanlarında MEB, OGM, ASHB ve CTE gibi kurumların ilanları öne çıktı. Bununla birlikte Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde taşra ve merkez teşkilatlarında daimi olarak istihdam edilmek üzere 5 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Başvurular Online Kanallar Üzerinden Yapılacak

MEB ve OGM gibi kurumların personel alım ilanları büyük ilgi görüyor. Kamuda iş sahibi olmak isteyenler için iş ilanlarına başvuru koşulları da açıklandı. Buna göre adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü gibi kurumların sayfalarına girerek yapabilecek. Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım sayfası üzerinden başvuru işlemleri devam ediyor.

İlgili Makaleler