Personel Alımı

İş arayanlar dikkat, yetkili isim duyurdu! 600 yeni personel alınacak! Aylık ücret 15 bin TL’yi bulacak!

2021 yılının aralık ayında tarihi seviyeler ile kayda geçen para piyasaları ile altın piyasası, o dönem içerisinde hizmete sunulan tüm kalemlerin yüksek oranlarda zamlanmalarına sebep oldu. Aralık ayının ortasında açıklanmış olan yeni ekonomik model ile birlikte tek gecede gerileyen döviz kurları ile altın fiyatları, yapılan zamların geri alınacağı konusunda tüketicileri umutlandırmış olsa da 2022 yılının ilk dakikalarından itibaren gözlenmeye başlayan dalgalı hareketler mevcut zamlara yenilerinin eklenmesine yol açtı.

Ekim ayının sonlarına gelindiği şu günlerde birçok farklı faktör çerçevesinde giderek pahalılaşmaya devam eden gündelik hayat şartları, tüketicilerin tek maaş ile geçinememelerine sebep oldu. Mevcut işlerinin kazancından memnun olmayan veya hali hazırda bir işte istihdam edilmemiş olan vatandaşlar, güncel iş ilanlarını yakın takibe aldı. Bu noktada sevindiren bir açıklamaya imza atan yetkili isim, eleman açığının çok olduğunu anca başvuru sayısının oldukça düşük olduğunu belirtti.

“500-600 USTAYA İHTİYACIMIZ VAR!”

Son dönemlerde giderek ağırlaşan ekonomik şartlar karşısında yüksek tutarlar karşılığında istihdam edilmek isteyen vatandaşlar, kendilerine uygun bir iş ararlarken beklenen açıklama Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk’ten geldi. Sanayi sitesinde eleman açığının oldukça fazla olduğunu ancak kalifiye eleman bulunma noktasında güçlük çekildiğini ifade eden Öztürk, devletin destek verdiği çıraklık ve meslek edindirme kurslarına dikkat çekti.

Kalifiye elemanların yetersizliğine vurgu yapan Öztürk, şu ifadeleri kullandı: “Nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Şu an yetişmiş insan gücüne korkunç bir şekilde ihtiyaç var ancak eleman yok. Akdeniz Sanayi Sitesi’nin şu an en az 500- 600 civarında ustaya ihtiyacı var. Her alanda, her dükkanda yetişmiş kaliteli ustaya ihtiyaç var ama yok.”

15 BİN TL’LİK MAAŞ!

Açıklamalarına devam eden Öztürk, maaş konusuna da değinerek şu ifadeleri kullandı: “Eleman olmadığı için şu an yüzde 10- 20 kapasite ile çalışmak zorunda kalıyorum. Ustanın kalitesine ve iş yerine sağlayacağı katkıya göre asgari ücretten başlayıp 15 bin TL’ye kadar maaş verilmektedir. Herkes kolay iş arıyor.”

İlgili Makaleler