Personel Alımı

İş Arayanlar İçin Yayınlandı! Bu Alanlardan Mezun Herkes Başvurabilecek!

İş arayan binlerce vatandaş için kamu personel alım ilanlarına bir yenisi daha eklendi Resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı 20 Uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık gibi alanlarda yapılacak olan personel alımına başvurmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi 14 Şubat olarak ifade edildi. Personel alımına giriş için adaylar sınava tabi tutulacak. Sınavın şartları nelerdir?

GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda Sınava İlişkin Bilgiler kısmında belirtilen fakülte veya bölümlerden birinden veya bunlara eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini başvuru aşamasında e-Devlet üzerinden yüklemeleri gerekmektedir.)

Giriş (sözlü) sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2022) itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, yukarıda Sınava İlişkin Bilgiler kısmında yer alan puan türleri için 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak

Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

İlgili Makaleler