Kamu Haberleri

İş Arayanlara İlaç Gibi Gelecek İlan Yayınlandı! PTT Tarih Verdi; O Tarihe Kadar Başvuru Yapacak Herkes İşe Girecek! 55 Bin Kişi…

Bir süredir işsizlik sayısının giderek arttığı Türkiye’de vatandaşlar iş bulmak konusunda da oldukça zorlanmaya başlıyor. Özellikle istihdamının kamu kurumlarında olmasını isteyen vatandaşlara müjde PTT’den geliyor.

En son 2018 yılında istihdam eden PTT, o günden bugüne ilk kez işe alım yapacağını açıklamış bulunuyor. Açık olan pozisyonlarını da ilgili vatandaşlar ile paylaşan PTT’nin bu yıl içerisinde 15 bin kişiyi, 2023 yılının sonuna kadarsa 55 bin kişiyi de istihdam etmesi bekleniyor.

PTT İstihdam Detayları Netleşmeye Başladı

Geçmişte yaptığı toplu alımlar ile işsiz olan vatandaşların ilk başvuru yapacağı duraklardan biri haline gelmiş olan PTT, 2022 ve 2023 yılında da alımlarını sürdürüyor. 2022 yılında 15 bin kişi, 2023 yılında ise 55 bin kişi olacağı konuşulan PTT’nin istihdam edeceği meslek grupları arasındaysa; avukat, mimar, mühendis, PTT uzman yardımcısı, tekniker, sigortacılık, bankacılık, lojistik, pazarlama alanlarında hizmet verecek olan Gişe ve Büro Görevlisi ile postacı pozisyonları yer alıyor. Öte yandan PTT tarafından gerçekleştirilecek ola alımların başvuru detayları da belli olmuş buluyor.

PTT İş İlanlarına Başvuru İçin Adres Verdi

PTT, işe alım ilanlarında dönem dönem özel şartlar da belirlemesinin yanı sıra genellikle benzer şartları arıyor. PTT’nin tüm iş ilanlarında ortak olan şartları arasındaysa; T.C. vatandaşı olmak, erkekler için askerlik ile bir ilişiğinin kalmaması, kamu haklarından mahrum sayılmamak, yapılacak her sınavdan başarıyla geçmek, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış şeklindeki yaş aralığında bulunmak, herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüğü içerisinde olmamak, sağlık raporu ile belgelenmek kaydıyla herhangi bir akıl sağlığını etkileyecek rahatsızlığa sahip olmamak, istihdam alanına uygun eğitim şartlarına sahip olmak, emekli olmamak, geçmişte çalışılan kurumlardan disiplin cezası almamak ve yapılacak olan güvenlik soruşturmasından başarıyla geçmek gibi şartlar yer alıyor. 2022 yılında da dönem dönem işe alımlara devam edecek olan PTT işe alım ilanlarını https://www.pttteknoloji.com.tr/insan-kaynaklari/ uzantılı internet adresi üzerinden gerçekleştiriyor. Öte yandan PTT, başvuruları da yine bu internet adresi üzerinden alıyor. Sınav ile alım yapan PTT, sınava girmek isteyen vatandaşlardan sınav ücreti de alıyor. Bu ödemeler ise, başvuruların hemen ardından PTT ya da Ziraat Bankası aracılığıyla yatırılabiliyor.

İlgili Makaleler