Personel Alımı

İş arayanlara yeni yılın ilk müjdesi geldi: OGM 1128 sözleşmeli personel ve MEB 50 uzman yardımcısı alacak!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile 1128 sözleşmeli personel alınacağı paylaşıldı. Devlet bünyesinde sözleşmeli personel olarak çalışmak isteyenlerin taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere yapacakları başvurular alınacaktır.

Kamuda yapılacak bu görevlendirme sonrası aynı dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 50 kişilik milli eğitim uzman yardımcısı alımı da yapılacak.

OGM PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Resmi Gazetede yayınlanan iki farklı kuruma ait sözleşmeli personel alımına yönelik detaylar açıklandı. Orman Genel Müdürlüğü 1128 Orman Muhafaza Memuru alacağını duyurdu. Özellikle 4B statüsünde yer alarak işe başlayacak olan ve taşra teşkilatında görevlendirileceklerin sözlü ve yazılı sınav ile ayrıca uygulamalı sınava alınacakları da detaylara eklendi.

Orman Genel Müdürlüğünde çalışabilmek için sözleşmeli personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyenlerin 26 Ocak tarihinden sonra açılacak başvuru kanallarını kullanması gerekiyor. Online platform üzerinden gerçekleştirilecek başvurular 6 Şubat tarihine kadar devam edecektir.

MEB PERSONEL ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

İşçi istihdamı kapsamında 2023 yılının ilk ayına özel Milli Eğitim Bakanlığı 50 kişiden oluşan uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Yapılan duyuru sonrasında en çok merak edilen konu ise başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağıydı. Bu tarz personel alımlarında yapılacak olan başvuru tarihleri açıklanırken başvuru sürecine dair detaylar daha sonra yayınlanacak bir kılavuz ile paylaşılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde çalıştıracağı eğitim uzman yardımcısı için online platformundan yapılacak başvuru sürecini 6 Şubat tarihinde başlatacaktır. Herhangi bir kuruma gitmeye gerek kalmadan yapılacak başvurular 10 Şubat tarihine kadar devam edecektir. Online ortamdan yapılacak başvurular Cumhurbaşkanlığına ait olan Kariyer Kapısı İşe Alım platformu üzerinden başvurular kabul edilecektir.

İlgili Makaleler