Gündem

İş Kuracak Olanlara Geri Ödemesiz Hibe Programı Açıklandı! 65 Bin TL Birden Verilecek! Karşılıksız Hibe İçin Tek Şart…

Yeni iş kuracak olan vatandaşları desteklemek ve iş dünyasında kalkınma ile sürdürebilirliği artırmak için hibe programlarına 2022 yılında da devam eden T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, kısaca KOSGEB, yeni bir hibe programı ile vatandaşları buluşturuyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirmek adına çeşitli projeler ile iş yaşamında vatandaşları destekleyen KOSGEB, bu yıl 65 bin TL’lik geri ödemesiz hibe programı ile girişimcilerin yanında olmayı sürdürüyor.

KOSGEB’ten 65.000 TL’lik Hibe Paketi Geldi

Kamu kurum ve kuruluşları ile sık sık protokole varan KOSGEB, bu kez Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yaptığı protokol kapsamında bazı şartları yerine getiren vatandaşlara, yeni işlerini kurabilmesi için 65 bin TL hibe sağlıyor. Bu yeni hibe programı kapsamında sağladığı 65 bin TL desteğin 5 bin TL’sini kurulacak olan işletmenin kuruluş işlemleri için sağlayan KOSGEB, geriye kalan 45 bin TL’yi kuruluş desteği; geriye kalan 15 bin TL’yi ise işletme gideri olarak kullandırıyor. Bu kapsamda KOSGEB’ten yeni iş kurma aşamasında olan vatandaşların yararlanabileceği yeni hibe programından yararlanma şartları da KOSGEB tarafından açıklanmış bulunuyor.

KOSGEB 65.000 TL Hibe Paketinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB Kredi
KOSGEB Kredi

Hibe paketlerine her geçen gün bir yenisini ekleyen KOSGEB, toplumdaki iş fırsatlarının eşit bir şekilde dağıtımı için özellikle dezavantajlı gruplara daha çok destek veriyor. Kadınlardan gençlere; engelli bireylerden eski hükümlülere kadar desteklerini sürdüren KOSGEB, bu 65.000 TL’lik son hibesini de eski hükümlüler ve yüzde 40 üzerinde engele sahip olan bireylere sunuyor. Bu kapsamda bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini kaybeden ve en az yüzde 40 iş gücü kaybı olanların başvuru yapabileceği bu hibe programı kapsamından yararlanabilmek için gerek engelli gerekse eski hükümlü olan bireylerin yerine getirmesi gereken birtakım şartlar bulunuyor. KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırdıktan sonra yararlanabilecek olan bu hibe kapsamında KOSGEB uygulamalı eğitim programlarına katılmak ve programdan başarı ile mezun olmak da gerekiyor. Ayrıca, tüm bu şartları yerine getiren eski hükümlü ve engelli bireylerin bir iş projesi de hazırlaması gerekiyor.

İlgili Makaleler