Ekonomi

İş Kuracaklara KOSGEB Müjdesi! Geri Ödemesiz 65.000 TL Kredi Başvuruları Başladı!

Hayallerindeki işi kurmak isteyenlere KOSGEB kredi destekleri kaldığı yerden devam ediyor. Günümüzde iş yeri açmak isteyenlerin en çok dikkat ettiği kurumların başında gelen KOSGEB’den yeni bir duyuru yapıldı. Ülkenin istihdamına katkıda bulunmak ve ekonomiyi desteklemek adına girişimcilere kaçırılmayacak fırsatlar sunan KOSGEB bu sefer 65 bin TL hibe açıklamasıyla gündeme geldi. Yeterli sermayesi olmadığı için yeni bir iş yeri açmakta zorlanan girişimci ve esnaflar KOSGEB kredi desteğinden faydalanabiliyor.

KOSGEB, kurulduğu günden bu yana yeterli sermayesi olmasa da kendi işini kurmak isteyenlere destek olmaya devam ediyor. Türkiye’de binlerce girişimciye hibe desteğinde bulunarak geri ödemesiz kredi veren KOSGEB resmi web sitesi üzerinden yeni duyurusunu yayınladı. Bu kapsamda girişimciler ve kendi işini kurmak isteyenler KOSGEB’den 65 bin TL değerinde hibe alabilecek. Duyurunun detaylarında söz konusu hibenin kimlere nasıl verileceğine dair önemli paylaşımlar yapıldı. KOSGEB 65 bin TL hibe desteğinde işletme giderleri için ayrılan kısmı duyurdu.

KOSGEB 65 Bin TL Hibe Detayları

KOSGEB’in resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda sermayesi olmayan ancak kendi işini kurmak isteyenlere 65 bin TL hibe desteği verileceği açıklandı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken bu destek kapsamında hibenin hangi koşullarda verileceği belirtildi. Bu kapsamda engelli ve eski hükümlü vatandaşlar kendi işlerini kurup ekonomiye katkı vermek istediklerinde KOSGEB’den 65 bin TL’ye kadar geri ödemesiz kredi çekebilecek. Öte yandan 65 bin TL hibenin 5 bin TL’si kuruluş işlemleri, 45 bin TL’si kuruluş desteği ve kalan 15 bin TL’si ise işletme gideri olarak verilecek.

KOSGEB Hibe Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB, SGK ve İŞKUR’un ortaklaşa oluşturmuş olduğu iş birliği ile hibe paketinden yararlanabilecek kesimler sadece eski hükümlüler ve engelli vatandaşlar olacak. Bu geri ödemesiz kredi desteğinden yararlanmak isteyen ve belirli koşulları sağlayan vatandaşların ayrıca proje hazırlamaları gerekiyor. Vatandaşlar hazırladıkları bu proje ile KOSGEB il merkezine giderek 65 bin TL değerinde hibe başvurusunda bulunabilecek. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikasına sahip olmayanlar bu destekten yararlanamaz.

İlgili Makaleler