Gündem

İş Kurmadan Önce Bu Desteği Düşünün: Anında 65 Bin TL Hibe! Ödemeler Başladı, O Kuruma Başvuru Yapmak Yetiyor!

İş yaşamındaki fırsat eşitliğini destekleyebilmek adına çeşitli hibe programları oluşturmaya devam eden T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, kısaca KOSGEB, 2022 yılındaki hibe programlarını da tek tek açıklamaya başladı. Özellikle yeni iş kuracaklara destek vermek ve girişimcilik ile ilgili her türlü atılımı desteklemek adına kurulmuş olan KOSGEB, açıkladığı son hibe programı ile birlikte 65 bin TL hibe dağıtacağını duyurdu.

Yaşanan maddi sıkıntıların önüne geçmek, özellikle de iş yaşamındaki fırsat eşitliklerinden yararlanamayacak kesimde kalan kişilerin iş yaşamında tutunabilmesini sağlamak adına çalışmalarını her geçen gün sürdüren KOSGEB, yeni hibe programı ile vatandaşları buluşturmaya başladı. Başvuru yapanların şartları taşıması halinde verilecek olan 65 bin TL’lik destek ödemeleri üç ayrı harcama ayağı olarak planlandı. Öte yandan yeni hibe programı kapsamında oluşturulmuş olan destek ödemeleri başladı.

KOSGEB’den 65 Bin TL Hibe Ödemeleri Başladı

Destek ödemeleri ile vatandaşları iş dünyasında desteklemeyi amaçlayan KOSGEB, yeni hibe programı kapsamında vereceği 65 bin TL’lik desteğin üç ayrı amaç için kullanılmasına izin veriyor. Bu kapsamda KOSGEB’den gerçekleştirilen duyuruya göre, 65 bin TL’lik hibe desteğinin 45 bin TL’si kısmı kuruluş desteği olarak, 15 bin TL’lik kısmı işletme gideri olarak ve 5 bin TL’si ise kuruluş işlemleri desteği olarak ödeniyor. Bu kapsamda hibe alan vatandaşların aldığı hibeleri bu giderlere harcadığını fiş ve makbuz gibi belgeler ile belgeleyerek, KOSGEB’e sunması gerekiyor. Öte yandan KOSGEB’in 65 bin TL’lik hibe ödemelerinden herkes yararlanamıyor.

KOSGEB 65 Bin TL’lik Hibe Ödemeleri Şartlarını Belirledi

KOSGEB’in pek çok hibe programı bulunuyor. Ancak, her hibe programının şartları değişiklik gösterebiliyor. Bu bağlamdan KOSGEB’in son hibesi olan 65 bin TL’lik girişimcilik desteği yalnızca en az yüzde 40 engeli ve işgücü kaybı bulunan engelli vatandaşlar ile eski hükümlülere sunuluyor. Bu vatandaşların yararlanabileceği destek programlarına başvurular ise, KOSGEB merkezleri aracılığıyla gerçekleştiriyor. Bu kapsamda başvuru yapan vatandaşların KOSGEB’in uygulamalı eğitim programlarına katılıp, programı başarıyla tamamladıktan sonra hibe için gerekli olan sertifika programını alması gerekiyor.

 

İlgili Makaleler